wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki
English version
Książki:

polskie
podział tematyczny
 
anglojęzyczne
podział tematyczny
 
Newsletter:

Zamów informacje o nowościach z wybranego tematu
 
Informacje:

o księgarni

koszty wysyłki

kontakt

Cookies na stronie

 
Szukasz podpowiedzi?
Nie znasz tytułu?
Pomożemy Ci, napisz!


Podaj adres e-mail:


możesz też zadzwonić
+48 512 994 090

AGROBIZNES ZARZĄDZANIE FIRMĄ PODRĘCZNIK


NIEDZIELSKI E. ŁAPIŃSKA A.

wydawnictwo: WSIP, 2008, wydanie VII

cena netto: 22.90 Twoja cena  21,76 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Agrobiznes Zarządzanie firmą Podręcznik

Liceum, technikum, szkoła policealna


Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów technikum rolniczego, ogrodniczego, technologii żywności, żywienia i gospodarstwa domowego, weterynarii i hodowli koni; klas IV technikum na podbudowie szkoły podstawowej; klasy III technikum na podbudowie szkoły zasadniczej oraz dla słuchaczy III i IV semestru szkoły policealnej.

Zawiera informacje dotyczące struktury przedsiębiorstwa i jego celów, kadry kierowniczej i personelu.

Omówiono w nim rachunkowość, sposoby finansowania oraz strategię i planowanie w przedsiębiorstwie.


Część I. Zarządzanie przedsiębiorstwem

1. Przedsiębiorstwo jako organizacja  
1.1. Przedsiębiorstwo i jego rodzaje  
1.2. Struktura organizacyjna przedsiębiorstwa   
2. Cele i funkcje przedsiebiorstwa  
2.l. Cele i ich powiązania  
2.2. Funkcje przedsiębiorstwa 
3. Funkcja handlowa przedsiębiorstwa   
3.l. Analiza rynku    
3.2. Sprzedaż i dystrybucja   
4. Zaopatrzenie i gospodarka materiałowa 
4.1. Zarządzanie zapasami 
4.2. Gospodarka materiałowa  
5. Funkcja produkcyjna przedsiębiorstwa  
5.l. Proces produkcji    
5.2. Zarządzanie jakością
6. Planowanie i kontrola w przedsiębiorstwie     
6.l. Funkcje planowania     
6.2. Plany i ich rodzaje   
6.3. Kontrola w przedsiębiorstwie   
7. Plan przedsięwziecia gospodarczego – biznesplan   
7.l. Funkcje biznesplanu     
7.2. Konstrukcja biznesplanu 
7.3. Analiza finansowa przedsięwziecia  
8. Zarządzanie strategiczne   
8.1. Formułowanie strategii    
8.2. Rodzaje strategii    
8.3. Analiza strategiczna    
8.4. Planowanie strategiczne    
9. Kierownicy i kierowanie   
9.1. Praca kierownicza     
9.2. Predyspozycje i umiejetności kierownicze 
9.3. Style kierowania    
9.4. Zarządzanie zasobami ludzkimi    
10. Zarządzanie małą firmą   
10.1. Typologia przedsiebiorstw według ich wielkości 
10.2. Specyficzne cechy zarządzania małą firmą 
Literatura                

Część II. Rachunkowość w zarządzaniu firmą

11. Podstawy rachunkowości    
11.1. Istota i znaczenie rachunkowości  
11.2. Majątek podmiotów gospodarczych i źródła jego pochodzenia 
11.3. Bilans majątkowy  
11.4. Dowody ksiegowe   
12. Uproszczone formy rachunkowości w małych firmach  
12.1. Formy ewidencji podatkowej stosowane aktualnie w Polsce 
12.2. Podatek od towarów i usług VAT i jego ewidencja   
12.3. Podatek rolny      
12.4. VAT w rolnictwie   
13. System rachunkowości gospodarstw rolniczych 
13.1. Zunifikowany system rachunkowości gospodarstw rolniczych – bazą polskiego FADN    
13.2. Zasady i zakres gromadzenia danych oraz formularze do ich notowań 
13.3. Zużycie produkcyjne w3asnych produktów potencjalnie towarowych w gospodarstwie rolniczym  
14. Rachunkowooa zarządcza    
14.1. Istota rachunkowooci zarządczej   
14.2. Koszty – pojecie i klasyfikacja  
14.3. Rachunek kosztów pełnych a rachunek kosztów zmiennych 
14.4. Analiza progu rentowności   
14.5. Sprawozdania finansowe wynikaj1ce z ustawy o rachunkowości  
14.6. Analiza sprawozdań finansowych    
15. Finansowanie działalności firmy     
15.1. Potrzeby finansowe firmy    
15.2.Źródła pozyskiwania kapitału    
Literatura   


156 stron, Format: 16.5x23.5cm, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. www.bankowa.pl 2000-2022