|
USŁUGI GASTRONOMICZNE
KMIOŁEK A. wydawnictwo: WSIP, 2013, wydanie Icena netto: 47.75 Twoja cena 45,36 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Usługi gastronomiczne
Kwalifikacja T.15.3
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych
Podręcznik do nauki:
przygotowywania oferty usług gastronomicznych,
planowania działań związanych z promocją gastronomii,
kalkulacji kosztów, prowadzenia sprzedaży, doboru metod i technik obsługi,
przygotowywania miejsca wykonania usług,
sposobów doboru i właściwego użytkowania urządzeń i sprzętu do wykonywania usług
gastronomicznych.
1. Usługi gastronomiczne
1.1. Rodzaje usług gastronomicznych
1.2. Charakterystyka usług gastronomicznych
1.3. Zakłady gastronomiczne
1.4.Działalność zakładów gastronomicznych
2. Oferta usług gastronomicznych
2.1. Opis oferty usług gastronomicznych
2.2. Planowanie oferty usług gastronomicznych
2.3. Opracowanie oferty usługi w odniesieniu do działań marketingowych zakładu
gastronomicznego
3. Planowanie działań związanych z promocją usług gastronomicznych
3.1. Promocja usług
3.2. Rodzaje promocji w gastronomii
3.3. Działania promocyjne dostosowane do typu klienta
3.4. Propozycja działań promocyjnych usług
3.4.1. Znak firmowy i znak towarowy
3.4.2. Wizytówka
3.4.3. Ogłoszenia prasowe
3.4.4. Ulotka reklamowa
3.4.5. Reklama
3.4.6. Strategia promocji
4. Koszty usług gastronomicznych
4.1. Zasady kalkulacji usług gastronomicznych
4.2. Koszty przyjęć okolicznościowych (usług gastronomicznych)
5. Sprzedaż usług gastronomicznych
5.1. Zasady sprzedaży usług
5.2. Metody obsługi w zależności od typów klientów
5.3. Procedury reklamacji usług
6. Planowanie usług gastronomicznych
6.1. Zasady planowania usług
6.2. Programy komputerowe do planowania usług
7. Metody i techniki obsługi w zależności od rodzaju usług gastronomicznych
7.1. Metody i techniki obsługi konsumentów
7.2. Opis metod i technik obsługi konsumentów
7.2.1. Obsługa kelnerska
7.2.3. Samoobsługa
7.2.4. Obsługa mieszana
7.3. Technika przenoszenia zastawy stołowej
7.4. Metoda obsługi dostosowana do świadczonych usług gastronomicznych
8. Miejsce wykonywania usług gastronomicznych
8.1. Zasady ustawiania stołów i krzeseł
8.1.1 Zasady ustawiania stołów w zależności od liczby gości i rodzaju przyjęcia
8.1.2. Ustawienie krzeseł
8.1.3. Ustawienie bufetu
8.1.4. Zasady dotyczące organizowania bufetów
8.2. Powierzchnia stołu dostosowana do liczby gości
8.2.3. Przygotowanie pomocnika kelnerskiego
8.3. Rozmieszczenie gości w zależności od rodzaju przyjęć
8.3.1. Zasady wyznaczania miejsc honorowych
8.4. Dekoracja sali i stołu stosownie do świadczonej usługi
9. Bielizna i zastawa stołowa
9.1. Bielizna stołowa i jej cechy
9.1.1. Techniki nakrywania stołów bielizną
9.1.2. Techniki składania serwetek
9.2. Opis zastawy stołowej
9.2.1. Sztućce
9.2.2. Naczynia
9.2.3. Szkło
9.2.4. Sprzęt pomocniczy
9.3. Zastawa i bielizna stołowa dostosowana do świadczonych usług i przeznaczona na różnego
typu przyjęcia
10. Urządzenia i sprzęt do świadczenia usług gastronomicznych
10.1. Zasady doboru urządzeń i sprzętu do świadczenia usług gastronomicznych
10.2. Sprzęt i urządzenia niezbędne do świadczenia usług gastronomicznych
Literatura
Wykaz podstawowych terminów w językach polskim, angielskim i niemieckim
168 stron, Format: 17.0x24.0cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|