|

ETYKA A TO CO JEMY
SINGER P. wydawnictwo: CZARNA OWCA, 2012, wydanie I cena netto: 49.90 Twoja cena 47,41 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Etyka a to, co jemy
Co tak naprawdę wiemy o produktach, które zjadamy?
W sklepach spożywczych wybieramy kuszące wyglądem towary, nie myśląc o ich
pochodzeniu. Nie znamy zatem przerażającej strony procesu ich produkcji, ukrytej pod
płaszczykiem eleganckich sklepowych opakowań.
Własnymi pieniędzmi napędzamy działania, których świadomie nigdy byśmy nie
poparli.
Tę ponurą prawdę odsłaniają Peter Singer, jeden z największych autorytetów
współczesnej filozofii, i Jim Mason, pisarz i prawnik wyczulony na problemy środowiska
naturalnego.
Wyruszają w szokującą, choć pouczającą podróż przez tajemnice, które
producenci żywności wolą przemilczeć. Tak docierają do pytania: jak kupować i jeść
etycznie?
PETER SINGER urodził się w 1946 roku w Melbourne w Australii.
Studiował na Uniwersytetach: Melbourne i Oxfordzkim. Jest profesorem bioetyki w
University Center for Human Values w Princeton i w Centre for Applied Philosophy and
Public Ethics przy Uniwersytecie Melbourne. Jest autorem wielu książek.
JIM MASON urodził się w 1940 roku w Superior w stanie Wisconsin. Jest
autorem książek, działaczem na rzecz ochrony środowiska i prawnikiem specjalizującym
się w prawach ludzi i zwierząt. Dorastał na farmie w Missouri. Ukończył prawo
na University of Missouri School of Law.
472 stron, Format: 15.0x23.0cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|