wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki
English version
Książki:

polskie
podział tematyczny
 
anglojęzyczne
podział tematyczny
 
Newsletter:

Zamów informacje o nowościach z wybranego tematu
 
Informacje:

o księgarni

koszty wysyłki

kontakt

Cookies na stronie

 
Szukasz podpowiedzi?
Nie znasz tytułu?
Pomożemy Ci, napisz!


Podaj adres e-mail:


możesz też zadzwonić
+48 512 994 090

PROCEDURY I INSTRUKCJE ZAKŁADOWEGO SYSTEMU HACCP Z FORMULARZAMI DO ZAP


wydawnictwo: ODDK, 2004, wydanie I

cena netto: 152.00 Twoja cena  144,40 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów


Zgodnie z rozporządzeniem nr 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych oraz ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225). Funkcjonowanie systemu powinno być dokumentowane.

Opracowanie przygotowane przez doświadczonego technologa, przewodniczącego zespołu HACCP w zakładzie branży spożywczej, obejmuje wzorcowe procedury i instrukcje wraz z formularzami służącymi do dokonywania zapisów, niezbędne przy opracowywaniu zakładowego systemu HACCP.


Nadzorowanie stanu sanitarnego

Budynki i pomieszczenia

Instrukcja dopuszczenia do pracy pracownika zatrudnionego bezpośrednio w produkcji

Instrukcja pracy na stanowisku pracownika produkcji

Instrukcja pracy na stanowisku pracownika odbioru surowca

Instrukcja pracy na stanowisku operatora pakowaczki

Instrukcja wprowadzania gości i osób wizytujących zakład

Procedura

Kontrola i badanie procesu i wyrobu

Nadzorowanie dodatków i opakowań do produkcji

Przechowywanie i dostarczanie wyrobów gotowych

Nadzorowanie dokumentów dotyczących wyrobu

Postępowanie z wyrobem niezgodnym w procesie produkcyjnym

Postępowanie reklamacyjne

Mycie i dezynfekcja

Instrukcja postępowania ze środkami myjącymi i dezynfekującymi

Instrukcja mycia i dezynfekcji grupy sprzętu czystego

Instrukcja mycia i dezynfekcji grupy sprzętu brudnego

Instrukcja postępowania w czasie usuwania awarii

Instrukcja mycia mechanicznego w obiegu zamkniętym

Instrukcja mycia w systemie CIP

Instrukcja mycia ręcznego

Instrukcja badania czystości linii technologicznych

Deratyzacja i dezynsekcja

Instrukcja nadzorowania śmieci, odpadów i ścieków

Instrukcja nadzorowania szkodników

Nadzorowanie maszyn i urządzeń do produkcji

Nadzorowanie wyposażenia do kontroli i badań

Nadzorowanie sprzętu do kontroli i badań na produkcji

Nadzorowanie podłoży i odczynników chemicznych

Nadzorowanie czynników energetycznych

Nadzorowanie środków transportu

Badanie wody

Nadzorowanie wody

Instrukcja postępowania w przypadku wyników badania wody niezgodnych z wymaganiami

Odbiór surowca do produkcji

Audyt systemu HACCP

Nadzorowanie przepisów

Działania korygujące i zapobiegawcze


196 stron, A4, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. www.bankowa.pl 2000-2022