|
POTRAWY Z JAJEK
JAKIMOWICZ-KLEIN B. wydawnictwo: ASTRUM, 2005, wydanie I cena netto: 19.00 Twoja cena 18,05 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Co było pierwsze - jajko czy kura? A co jest tańszym i mniej kalorycznym produktem
spożywczym? Oczywiście jajko. Tylko co zrobić, żeby przygotowana na jego bazie potrawa
stała się kulinarnym rarytasem? Jak urozmaicić omlet, aby okazał się wykwintnym
daniem głównym podczas rodzinnej imprezy? I czy z dnia na dzień można przemienić się
w mistrza przekąsek oraz pysznych sufletów? Dzięki książce, którą trzymasz w ręce
- tak. Zamieszczone w niej przepisy pomogą każdemu amatorowi kuchni umiejętnie i nad
podziw szybko ugotować pożywną zupę, sporządzić wyszukany deser czy upiec smaczną
zapiekankę, używając jako składnika podstawowego jajka. Barbara Jakimowicz-Klein,
autorka tekstu, odsłania przed czytelnikiem tajniki sztuki kulinarnej. Doradza, jak -
zgodnie z zaleceniami Diety Funkcjonalnej Lecha Tkaczyka - uatrakcyjnić każdy obiad i
czego dodać do potraw, aby zyskały one ciekawy i głęboki smak. Ponadto przekonuje do
kreatywnego gotowania, umożliwiającego nowe spojrzenie na tradycyjną polską kuchnię.
Jeśli więc chcesz zabłysnąć wśród znajomych jako świetna gospodyni, twórczyni
najlepszych wielkanocnych przysmaków - sięgnij do tej książki. Naprawdę warto!
136 stron, A5, miękka oprawa
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|