|
WSPÓŁCZESNA KUCHNIA CHIŃSKA
JAKIMOWICZ-KLEIN B. wydawnictwo: ASTRUM, 2009, wydanie I cena netto: 28.00 Twoja cena 26,60 zł + 5% vat - dodaj do koszyka "Współczesna kuchnia chińska" to obowiązkowa lektura dla wszystkich
ciekawych świata i żądnych kulinarnych wrażeń. Książka autorstwa Barbary
Jakimowicz-Klein wprowadza w obszar tak odległej dla Europejczyków kultury,
przybliżając go nam dzięki znakomitym przepisom. Już dziś możemy się poczuć jak
możni tego świata, wszak "klasyczna kuchnia chińska zaspokaja wyrafinowane
upodobania potężnych i bogatych warstw społecznych (...), a sztuka kulinarna została
podniesiona do rangi szacownego zajęcia, a nawet... nauki". Uczmy się więc nowych,
zdrowszych od tradycyjnych, sposobów przygotowywania potraw! Dzięki tej publikacji
każdy może poznać namiastkę Dalekiego Wschodu nawet nie ruszając się z domu (rzecz
jasna, zaopatrzywszy się uprzednio w niezbędne składniki oraz przyprawy ziołowe
charakterystyczne dla kuchni chińskiej, wymienione w osobnym rozdziale wraz z opisem ich
właściwości). Wystarczy zastosować się do kulinarnych wskazówek autorki i - wzorem
Chińczyków - uczynić z potrawy nie tylko zwykłe danie, ale prawdziwe, poruszające
wszelkie zmysły, dzieło sztuki. A zatem do dzieła!
208 stron, A5, miękka oprawa
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|