wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   1 egz. / 28.50 27,08   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki
English version
Książki:

polskie
podział tematyczny
 
anglojęzyczne
podział tematyczny
 
Newsletter:

Zamów informacje o nowościach z wybranego tematu
 
Informacje:

o księgarni

koszty wysyłki

kontakt

Cookies na stronie

 
Szukasz podpowiedzi?
Nie znasz tytułu?
Pomożemy Ci, napisz!


Podaj adres e-mail:


możesz też zadzwonić
+48 512 994 090

PROMOCJA


PRZYDATEK EL. PRZYDATEK J.

wydawnictwo: WSIP, 2008, wydanie VI

cena netto: 28.50 Twoja cena  27,08 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

W książce; przeznaczonej dla nauczycieli i uczniów szkół ekonomicznych, kupieckich i handlowych; zawarto podstawowe wiadomości dotyczące marketingu, jakości obsługi, elementów psychologii związanych ze sprzedażą.

Szczególną uwagę autorzy zwrócili na problematykę promocji, omawiając narzędzia promocji konsumenckiej, handlowej i biznesowej. Przedstawiono także pojęcie reklamy, jej cele i rodzaje.

Bogaty materiał ilustracyjny, przykłady oraz słowniczek pojęć zapewniają łatwy sposób przyswajania wiedzy.


Spis treści:

Wprowadzenie

Rozdział 1. Zagadnienia kultury obsługi
1.1. Elementy psychologii sprzedaży
1.1.1. Podstawowe informacje na temat komunikacji interpersonalnej
1.1.2. Reguły spostrzegania świata przez ludzi
1.1.3. Cechy osobowości a zawód sprzedawcy
1.1.4. Zachowanie człowieka a wpływ otoczenia
1.2. Orientacja na klienta
1.2.1. Fazy ewolucji orientacji przedsiębiorstw
1.2.2. Charakterystyka rodzajów orientacji w procesie sprzedaży
1.2.3. Czym są reklamacje klientów?
1.3. Typy klientów i typologia nabywców
1.3.1. Konsument, nabywca podmiotem rynku
1.3.2. Kryteria podziału klientów - kategorie klientów
1.4. Formy zachowań klientów - motywacja zakupu
1.4.1. Decyzje
1.4.2. Motywacja zakupu

Rozdział 2. Dekorowanie wnętrza sklepu i okna wystawowego
2.1. Podstawowe zagadnienia i normy estetyczne
2.1.1. Kolor i barwa
2.1.2. Proporcja
2.1.3. Kompozycja
2.2. Liternictwo i napisy
2.3. Kształtowanie wystroju sklepu
2.3.1. Wystrój zewnętrzny
2.3.2. Wystrój wewnętrzny
2.4. Zasady kompozycji w oknie wystawowym

Rozdział 3. Promocja
3.1. Pojęcie, znaczenie i cele promocji
3.2. Podstawowe narzędzia promocji sprzedaży
3.2.1. Narzędzia promocji konsumenckiej
3.2.2. Narzędzia promocji handlowej
3.2.3. Narzędzia promocji biznesowej
3.3. Inne narzędzia promocji
3.3.1. Public relations
3.3.2. Sprzedaż osobista

Rozdział 4. Reklama w działalności promocyjnej przedsiębiorstwa handlowego
4.1. Pojęcie i cele reklamy
4.2. Środki i metody reklamy
4.2.1. Opakowanie produktu
4.2.2. Gazety i czasopisma
4.2.3. Radio
4.2.4. Telewizja
4.2.5. Korespondencja bezpośrednia (reklama pocztowa)
4.2.6. Reklama zewnętrzna

Rozdział 5. Marketing w przedsiębiorstwie
5.1. Pojęcie, rola i znaczenie marketingu we współczesnej gospodarce rynkowej
5.1.1. Podstawowe pojęcia związane z marketingiem
5.2. Badania marketingowe jako nieodzowny warunek rozwoju przedsiębiorstwa
5.2.1. Metody badań marketingowych
5.3. Produkt w ujęciu marketingowym
5.3.1. Otoczenie marketingowe placówki handlowej
5.4. Struktura marketingu w przedsiębiorstwie
5.5. Marketing operacyjny

Słownik
Bibliografia


168 stron, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. www.bankowa.pl 2000-2022