wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki
English version
Książki:

polskie
podział tematyczny
 
anglojęzyczne
podział tematyczny
 
Newsletter:

Zamów informacje o nowościach z wybranego tematu
 
Informacje:

o księgarni

koszty wysyłki

kontakt

Cookies na stronie

 
Szukasz podpowiedzi?
Nie znasz tytułu?
Pomożemy Ci, napisz!


Podaj adres e-mail:


możesz też zadzwonić
+48 512 994 090

POMIARY W HACCP PRAKTYCZNE WSKAZÓWKI I PRZYRZĄDY POMIAROWE


HESZEN G. RUDNIK J.

wydawnictwo: ODDK, 2006, wydanie I

cena netto: 82.30 Twoja cena  78,19 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Monitorowanie, którego celem jest sprawdzenie czy właściwości produktu lub parametry procesu w krytycznych punktach kontroli HACCP są zgodne z przyjętymi wartościami, jest podstawą funkcjonowania systemu HACCP w każdym zakładzie przemysłu spożywczego i żywienia zbiorowego. Podstawą procesu monitorowania są pomiary.

Celem poradnika jest przybliżenie Czytelnikom zagadnień z dziedziny pomiarów stosowanych w systemie HACCP.

Omówiono w nim najczęściej mierzone wielkości, przyrządy pomiarowe i ich parametry. Podano wskazówki wyboru właściwych przyrządów do wybranych zastosowań ze szczególnym uwzględnieniem firm małych i średnich.


Wstęp

  1. Wielkości mierzone w punktach krytycznych
  2. Przyrządy pomiarowe
  3. Rejestratory
  4. Komputerowe systemy rejestracji temperatury i wilgotności
  5. Rejestracja ręczna a elektroniczna
  6. Wzorcowanie przyrządów pomiarowych
  7. Pomiary i rejestracja w produkcji i przetwarzaniu żywności
  8. Pomiary i rejestracja warunków przechowywania żywności
  9. Pomiary i rejestracja warunków transportu żywności
  10. Inne pomiary związane z HACCP

Zakończenie


54 strony, B5, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. www.bankowa.pl 2000-2022