wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki
English version
Książki:

polskie
podział tematyczny
 
anglojęzyczne
podział tematyczny
 
Newsletter:

Zamów informacje o nowościach z wybranego tematu
 
Informacje:

o księgarni

koszty wysyłki

kontakt

Cookies na stronie

 
Szukasz podpowiedzi?
Nie znasz tytułu?
Pomożemy Ci, napisz!


Podaj adres e-mail:


możesz też zadzwonić
+48 512 994 090

WYBRANE ZAGADNIENIA OBLICZENIOWE INŻYNIERII ŻYWNOŚCI


WITROWA-RAJCHERT D. LEWICKI P. RED.

wydawnictwo: SGGW, 2012, wydanie I

cena netto: 79.90 Twoja cena  75,91 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Wybrane zagadnienia obliczeniowe inżynierii żywności


Wprowadzenie ... 7
Rozwiązywanie zadań z inżynierii żywności – praktyczne wskazówki ... 8

1. Przepływ cieczy niutonowskich ... 11
1.1. Przepływ w rurach i rurociągach (Iwona Sitkiewicz) ... 11
1.2. Wypływ cieczy ze zbiorników (Iwona Sitkiewicz) ... 40
1.3. Spływanie warstwy cieczy (Iwona Sitkiewicz) ... 50
1.4. Przepływ płynów przez warstwy sypkie lub porowate, opadanie cząstek ciał stałych w płynie, fluidyzacja (Iwona Sitkiewicz, Anna Kamińska-Dwórznicka) ... 58
1.4.1. Wiadomości ogólne ... 58
1.4.2. Straty ciśnienia przy przepływie płynu przez warstwę sypką lub porowatą ... 59
1.4.3. Opadanie swobodne cząstek ciał stałych w płynach ... 61
1.4.4. Fluidyzacja ... 65

2. Przepływ cieczy nieniutonowskich (Iwona Sitkiewicz) ... 80

3. Filtracja (Ewa Jakubczyk) ... 91

4. Mieszanie cieczy (Agata Marzec) ... 118

5. Wymiana ciepła w warunkach ustalonych – zagadnienia podstawowe (Dorota Nowak, Ewa Jakubczyk) ... 137

6. Wymiana ciepła – wnikanie i nieustalone przewodzenie (Dorota Nowak) ... 188
6.1. Obliczanie współczynników wnikania ciepła przez konwekcję i promieniowanie ... 188
6.2. Ogrzewanie i chłodzenie ciał stałych w warunkach nieustalonego przewodzenia ... 211

7. Odparowanie (Monika Janowicz, Dorota Witrowa-Rajchert) ... 223

8. Zamrażanie żywności (Zbigniew Pałacha, Emilia Janiszewska) ... 252

9. Ustalony transport masy ( Piotr Paweł Lewicki ) ... 282
9.1. Molekularny transport masy ... 282
9.2. Konwekcyjny transport masy ... 285
9.3. Przenoszenie masy między fazami ... 288
9.4. Wpływ temperatury na współczynnik dyfuzji ... 289

10. Nieustalony transport masy ( Piotr Paweł Lewicki ) ... 312

11. Suszenie (Ewa Gondek, Dorota Witrowa-Rajchert) ... 343

12. Procesy destylacyjne (Monika Janowicz, Roman Kowalczyk) ... 383

13. Krystalizacja (Ewa Domian, Emilia Janiszewska) ... 405

14. Ekstrakcja ciecz-ciało stałe (Ewa Domian) ... 419

Aneks – tabele i wykresy ... 461


496 stron, B5, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. www.bankowa.pl 2000-2022