|
KUCHNIA ŻYDOWSKA
ARAN-FRIEDMAN T. wydawnictwo: BWM, 2008, wydanie I cena netto: 46.50 Twoja cena 44,18 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Autorka jest Żydówką urodzoną w Krakowie i Polsce zawdzięcza najlepsze wspomnienia
o dzieciństwie i młodości. Książka jest swojego rodzaju hołdem dla Najbliższych,
których już nie ma, i powinna się nazywać Krakowska kuchnia żydowska. Babcia autorki
razem z mamą wprowadzały ją w świat tajemnic gotowania i niezwykłych smaków. I to
właśnie im autorka pragnie wyrazić poprzez napisanie tej książki wdzięczność i
szacunek. W książce znajdziemy opis wszystkich świąt żydowski ch oraz przepisy na
związane z nimi tradycyjne potrawy, jak chały słodkie i wytrawne, kugel z makaronu,
roladki z piersi kurzej czy nadziewana pierś indyczki. Jest tu także opis zasad
koszerności potraw.
168 stron, oprawa twarda
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|