* zupy, sałatki i przekąski, makaron, ryż i dodatki
*mięso, dziczyzna i drób. ryby i owoce morza
*dla zabieganych – faszerowane kotlety z grzybami do przygotowania w 20 minut
*dla kuchennych wirtuozów – ravioli z borowikami gotowe w godzinę
100 przepisów z grzybami uprawnymi i leśnymi w roli głównej! Wyjątkowa
okazja skosztowania mięs w sosie borowikowym, zupy-kremu z ziemniaków i kurek albo
kotletów grzybowych!
Jeśli lubisz zbierać grzyby, naucz się również je przyrządzać! Dowiedz się, jak
czyścić, suszyć gotować, smażyć, grillować i przechowywać przyniesione z lasu lub
sklepu trufle, borowiki, boczniaki... Następnie przyjrzyj się przepisom kuchni polskiej,
włoskiej, francuskiej i azjatyckiej. Okazuje się, że grzyby doskonale nadają się
zarówno do zup, jak i głównych dań oraz deserów. Przy każdej potrawie znajdziesz
kolorowe zdjęcie oraz informacje o czasie przygotowania, zawartości białka, tłuszczu,
węglowodanów i kalorii.
96 stron, oprawa miękka