|
POTRAWY Z MAKARONU
BANGERT E. wydawnictwo: KDC, 2007, wydanie I cena netto: 23.20 Twoja cena 22,04 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Makaron sam w sobie nie jest jakimś nadzwyczajnym produktem spożywczym, ale z
odpowiednimi dodatkami może być rozkoszą dla podniebienia. Obecnie są dostępne na
rynku najróżniejsze rodzaje makaronu, a wybór bywa trudny, gdyż odpowiednio dobrany do
potrawy makaron to połowa sukcesu. Potrawy z makaronu przygotowuje się z reguły bardzo
szybko i bez większych trudności. Najważniejsze jest, aby do gotowania makaronu użyć
odpowiednio dużo wody, a wtedy nie będzie się kleił. Na 100 g makaronu powinien
przypadać co najmniej 1 litr wody. W żadnym wypadku nie należy rozgotowywać makaronu.
Najlepiej smakuje ugotowany al dente. Dania z makaronu - proste i smaczne - mogą być
stałym elementem naszego menu. Dzięki rozmaitym sosom i dodatkom uzyskujemy dania
obiadowe lub sałatki i przekąski. W tym pięknie wydanym poradniku znajdziemy przepisy
na: zupy, makaron z mięsem, z rybą, z warzywami, z grzybami i na słodko.
80 stron, oprawa twarda, Format: 21x27.8 cm
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|