wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki
English version
Książki:

polskie
podział tematyczny
 
anglojęzyczne
podział tematyczny
 
Newsletter:

Zamów informacje o nowościach z wybranego tematu
 
Informacje:

o księgarni

koszty wysyłki

kontakt

Cookies na stronie

 
Szukasz podpowiedzi?
Nie znasz tytułu?
Pomożemy Ci, napisz!


Podaj adres e-mail:


możesz też zadzwonić
+48 512 994 090

OBOWIĄZKI I ODPOWIEDZIALNOŚĆ PRZEDSIĘBIORCY SEKTORA SPOŻYWCZEGO


JACKIEWICZ B.

wydawnictwo: ODDK, 2008, wydanie I

cena netto: 87.00 Twoja cena  82,65 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Zapisy w prawie żywnościowym nie zawsze jednoznacznie i wprost formułują obowiązek, któremu musi sprostać przedsiębiorca. Jak bowiem rozumieć stosowane w rozporządzeniach zwroty typu: "tam gdzie to konieczne, tam gdzie to niezbędne, tam gdzie to stosowne; warunki konieczne, właściwe do zapewnienia bezpieczeństwa żywności" itp.? Nowe podejście do kwestii odpowiedzialności za bezpieczeństwo żywności zapisane w obowiązujących aktach prawnych wymaga od przedsiębiorcy dużej wiedzy i świadomego działania.
Pierwszy poziom kontroli w zakresie bezpieczeństwa żywności obowiązany jest zapewnić przedsiębiorca w ramach kontroli wewnętrznej (samokontroli), natomiast urzędowa kontrola sprawowana przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej tworzy drugi poziom kontroli.

Przygotuj się na kontrolę Państwowej Inspekcji Sanitarnej

Książka stanowi dla przedsiębiorców sektora spożywczego praktyczną pomoc w interpretacji przepisów prawa żywnościowego. Wybrane zagadnienia, budzące najwięcej wątpliwości co do obowiązujących przepisów - odpowiedzialność, obowiązki, wymogi higieny - zostały przywołane i skomentowane w sposób przystępny dla każdego Czytelnika.


Spis treści

Wprowadzenie
Rejestracja i zatwierdzenie zakładów działających w sektorze spożywczym
Produkcja pierwotna oraz dostawy bezpośrednie
Wymogi higieny dla wszystkich przedsiębiorstw produkcji, przetwarzania i dystrybucji żywności
Monitorowanie żywności
Graniczne kontrole sanitarne
Przepisy karne i kary pieniężne
Odpowiedzialność przedsiębiorcy za szkodę wyrządzoną przez środki spożywcze
Obowiązki przedsiębiorcy sektora spożywczego
Załączniki

84 strony, B5, miękka oprawa

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. www.bankowa.pl 2000-2022