wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   1 egz. / 43.40 41,23   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki
English version
Książki:

polskie
podział tematyczny
 
anglojęzyczne
podział tematyczny
 
Newsletter:

Zamów informacje o nowościach z wybranego tematu
 
Informacje:

o księgarni

koszty wysyłki

kontakt

Cookies na stronie

 
Szukasz podpowiedzi?
Nie znasz tytułu?
Pomożemy Ci, napisz!


Podaj adres e-mail:


możesz też zadzwonić
+48 512 994 090

JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃŚTWO ŻYWNOŚCI KSZTAŁTOWANIE JAKOŚCI ŻYWIENIOWEJ


NOWAK D. / W PROCESACH TECHNOLOGICZNYCH

wydawnictwo: SGGW, 2011, wydanie I

cena netto: 43.40 Twoja cena  41,23 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Jakość i bezpieczeństwo żywności - kształtowanie jakości żywieniowej w procesach technologicznych



1. Aspekty żywieniowe i legislacyjne wybranych grup żywności funkcjonalnej
KATARZYNA STOŚ ... 9

2. Dodatki do żywności: naturalne = bezpieczne?
JANUSZ CZAPSKI ... 29

3. Działania przemysłu żywnościowego na rzecz poprawy jakości żywieniowej produktów
MARTA TOMASZEWSKA ... 41

4. Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i przetworów mięsnych
MIROSŁAW SŁOWIŃSKI ... 53

5. Wpływ procesów technologicznych na wartość odżywczą olejów jadalnych
KRZYSZTOF KRYGIER, MAŁGORZATA WRONIAK, MAGDALENA MASZEWSKA ... 65

6. Kształtowanie jakości żywieniowej pieczywa w procesie technologicznym na podstawie przedsiębiorstwa Lantmannen Unibake Poland Sp. z o.o.
AGNIESZKA ZAGROBA, JANUSZ B. BERDOWSKI, WITOLD LISIECKI ... 77

7. Akryloamid – charakterystyka, występowanie w żywności i ryzyko dla zdrowia
HANNA MOJSKA ... 87

8. Związki kształtujące jakość napojów winiarskich i spirytusowych
EDYTA LIPIŃSKA, SYLWIA BONIN ... 103

9. Wpływ procesów technologicznych na zawartość biotoksyn morskich w mięsie małży i skorupiaków
MIROSŁAW MICHALSKI ... 119

10.Zmiany jakościowe miodu w procesie jego pozyskiwania i przetwórstwa
SŁAWOMIR BAKIER ... 129

11. Jakość a proces technologiczny na przykładzie zakładów gastronomicznych
EWA CZARNIECKA-SKUBINA ... 145

12. Wybrane aspekty jakości żywności niekonwencjonalnej
IZABELA STEINKA, ANITA KUKUŁOWICZ ... 169

13. Sposoby otrzymywania skrobi opornej
MAŁGORZATA KAPELKO, TOMASZ ZIĘBA, WACŁAW LESZCZYŃSKI, ARTUR GRYSZKIN, EWA ZDYBEL ... 185


200 stron, B5, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. www.bankowa.pl 2000-2022