|  | 
 WŁOSKA SZTUKA DOBREGO GOTOWANIA
 ARTUSI P.wydawnictwo: MUZA, 2018, wydanie Icena netto: 49.90Twoja cena  47,41 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Włoska sztuka dobrego gotowania
 Legendarne dzieło sławnego gastronoma z RomaniiWłoska sztuka dobrego gotowania to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego
smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu
Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami,
odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę
jedzenia. Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego
Instytutu Kultury w Krakowie oraz wydawnictwa Muza.Książkę przetłumaczyły: Tessa Capponi-Borawska, znana italianistka i wykładowca
Uniwersytetu Warszawskiego, zajmującą się od lat popularyzacją włoskiej kultury i
kuchni, autorka książek Moja kuchnia pachnąca bazylią i Dziennik Toskański, a także
dziennikarka pisząca od lat felietony dla „Twojego Stylu” i „Kuchni” oraz
Małgorzata Jankowska-Buttitta, również italianistka, antropolog kultury, dziennikarka,
autorka książki Niezapomniana kuchnia Warmii i Mazur, a także wielu interesujących
wykładów i felietonów o gastronomii oraz kulturze Włoch w polskiej prasie i radiu.
 
 512 stron, Format: 16.5x24.0cm, oprawa miękka
Księgarnia nie działa. Nie odpowiadamy na pytania i nie realizujemy zamówien. Do odwolania !.   |