|
WŁOSKA SZTUKA DOBREGO GOTOWANIA
ARTUSI P. wydawnictwo: MUZA, 2018, wydanie Icena netto: 49.90 Twoja cena 47,41 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Włoska sztuka dobrego gotowania
Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii
Włoska sztuka dobrego gotowania to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego
smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu
Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami,
odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę
jedzenia.
Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego
Instytutu Kultury w Krakowie oraz wydawnictwa Muza.
Książkę przetłumaczyły: Tessa Capponi-Borawska, znana italianistka i wykładowca
Uniwersytetu Warszawskiego, zajmującą się od lat popularyzacją włoskiej kultury i
kuchni, autorka książek Moja kuchnia pachnąca bazylią i Dziennik Toskański, a także
dziennikarka pisząca od lat felietony dla „Twojego Stylu” i „Kuchni” oraz
Małgorzata Jankowska-Buttitta, również italianistka, antropolog kultury, dziennikarka,
autorka książki Niezapomniana kuchnia Warmii i Mazur, a także wielu interesujących
wykładów i felietonów o gastronomii oraz kulturze Włoch w polskiej prasie i radiu.
512 stron, Format: 16.5x24.0cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|