|
DIETETYKA KLINICZNA
GRZYMISŁAWSKI M.RED. wydawnictwo: PZWL, 2020, wydanie Icena netto: 199.00 Twoja cena 189,05 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Dietetyka kliniczna
Podręcznik stanowi
kompendium najnowszej wiedzy z zakresu dietetyki, leczenia żywieniowego
i żywienia klinicznego.
Autorami
są specjaliści różnych dziedzin medycyny i nauk
żywieniowych, którzy w przystępny sposób
omówili zagadnienia dotyczące fizjologii przewodu
pokarmowego oraz kontroli pobierania pokarmów, żywienia w
różnych grupach populacyjnych i stanach fizjologicznych
(żywienie niemowląt, dzieci i młodzieży, kobiet ciężarnych i
karmiących, osób starszych), leczenia żywieniowego w
chorobach metabolicznych (cukrzyca, otyłość, dyslipidemie), układu
pokarmowego (choroby górnego odcinka przewodu pokarmowego,
marskość wątroby, przewlekłe i ostre zapalenie trzustki, nieswoiste
choroby zapalne jelit, SIBOS), nerek, chorobach nowotworowych,
chorobach układu krążenia, alergiach i nietolerancjach pokarmowych,
schorzeniach dermatologicznych oraz wybranych chorobach wieku
dziecięcego (mukowiscydoza, fenyloketonuria). W książce zawiera
również podstawy żywienia klinicznego.
Skierowana jest do studentów dietetyki,
dietetyków, lekarzy
praktyków oraz wszystkich zainteresowanych racjonalizacją
żywienia i leczeniem żywieniowym.
700
stron, Format: 16.5x23.5cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|