|
DIETETYKA ŻYWIENIE ZDROWEGO I CHOREGO CZŁOWIEKA
CIBOROWSKA H. RUDNICKA A. wydawnictwo: PZWL, 2020, wydanie IVcena netto: 178.89 Twoja cena 169,95 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Dietetyka
Żywienie zdrowego i
chorego człowieka
To już czwarte wydanie
podręcznika cenionego przez studentów i adeptów
dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność.
Zawiera on:
•
omówienie podstaw żywienia człowieka – od
znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne,
po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych
•
aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi
charakterystykami
•
omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych
(np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i
neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych.
Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został
zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w
oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.
658
stron, Format: 16.5x23.5cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|