| 
  
 ABC SPRZEDAWCY
 JARACZ B.   wydawnictwo: KABE, 2011, wydanie Icena netto: 42.75  Twoja cena  40,61 zł + 5% vat - dodaj do koszyka ABC sprzedawcy 
  Wymagania stawiane
sprzedawcy, zwięzły lecz przystępny opis czynności i
obowiązków należących do sprzedawcy oraz opis technicznego
wyposażenia sklepu, uzupełniony skrótem towaroznawstwa,
stanowią treść tej książki. 
 
Książka ma charakter praktycznego poradnika i adresowana jest przede
wszystkim do osób zamierzających podjąć pracę w zawodzie
sprzedawcy. Może też być cenną pomocą dla osób będących w
początkowym okresie pracy w tym zawodzie. 
 1.
Zasady
obsługi klientów 
1.1. Charakterystyczne cechy zawodu sprzedawca 
1.2. Kultura obsługi 
1.3. Typologia klientów 
1.4. Rozmowa sprzedażowa 
 
2. Metody
sprzedaży 
2.1. Klasyfikacja metod sprzedaży 
2.2. Rola i zadania sprzedawcy w różnych punktach sprzedaży 
2.3. Sprzedaż ratalna 
2.4. E-handel 
 
3. Uwarunkowania
sprzedaży towarów 
3.1. Umowa sprzedaży konsumenckiej 
3.2. Niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową 
3.3. Gwarancja 
3.4. Postępowanie reklamacyjne 
3.5. Ochrona prawa konsumentów 
3.6. Zwrot i wymiana zakupionego towaru 
 
4. Ceny
towarów 
4.1. Pojęcie i rodzaje cen 
4.2. Marża 
4.3. Podatek VAT 
4.4. Podatek akcyzowy 
4.5. Ceny promocyjne 
 
5. Zapłata
za towar 
5.1. Formy zapłaty za towar 
5.2. Dowody sprzedaży 
5.3. Inkaso należności 
5.4. Rozliczenie utargu 
 
6. Wyposażenie
punktów sprzedaży 
 
7. Organizacja
sprzedaży 
7.1. Zamówienie towaru 
7.2. Przyjęcie towaru 
7.3. Dokumentacja związana z dostawą towarów 
7.4. Rozmieszczenie towarów 
7.5. Przechowywanie towarów 
7.6. Inwentaryzacja 
 
8.
Oznakowanie towarów 
8.1. Oznakowanie opakowań 
8.2. Kod kreskowy 
8.3. Cenowe oznakowanie towarów 
 
9.
Odpowiedzialność pracownika 
9.1. Odpowiedzialność materialna 
9.2. Odpowiedzialność porządkowa 
9.3. Odpowiedzialność karna 
 
10.
Bezpieczeństwo i higiena pracy w zawodzie sprzedawca 
10.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy 
10.2. Ochrona przeciwpożarowa 
10.3. System HACCP 
 
11. Charakterystyka
towaroznawcza wybranych artykułów nieżywnościowych 
11.1. Wyroby skórzane 
11.2. Obuwie 
11.3. Szkło i wyroby ze szkła 
11.4. Wyroby ceramiczne 
11.5. Papier i wyroby papiernicze 
11.6. Wyroby kosmetyczno-perfumeryjne 
11.7. Artykuły chemii gospodarczej 
11.8. Zmechanizowany sprzęt gospodarstwa domowego 
11.9. Wyroby odzieżowe. 
 
12. Charakterystyka
towaroznawcza wybranych artykułów żywnościowych 
12.1. Metody konserwacji żywności 
12.2. Mleko i jego przetwory 
12.3. Jaja 
12.4. Ryby i owoce morza 
12.5. Warzywa i owoce 
12.6. Cukier i wyroby cukiernicze 
12.7. Miód 
12.8. Używki 
12.9. Przetwory zbożowe 
12.10. Tłuszcze roślinne i zwierzęce 
12.11. Mięso i przetwory mięsne 
12.12. Drób i przetwory drobiowe 
 
Bibliografia 
 140
stron, A5, oprawa miękka
Księgarnia nie działa. Nie odpowiadamy na pytania i nie realizujemy zamówien. Do odwolania !. 
  
 |