|

MÓZG NA ZBOŻOWYM DETOKSIE. ZASKAKUJĄCA PRAWDA O PSZENICY WĘGLOWODANACH I CUKRZE CICHYCH ZABÓJCACH TWOJEGO MÓZGU
PERLMUTTER D. LOBERG K. wydawnictwo: SENSUS, 2024, wydanie Icena netto: 67.00 Twoja cena 63,65 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Mózg na zbożowym detoksie
Zaskakująca prawda o pszenicy, węglowodanach i
cukrze - cichych zabójcach Twojego mózgu
Współczesne
produkty zbożowe zniszczyły w Stanach Zjednoczonych więcej
mózgów niż udary, wypadki samochodowe i urazy
głowy razem wzięte.
dr William Davis,
autor książki Wheat Belly
Jeszcze
kilka lat temu dietetycy i lekarze utrzymywali, że wszelkie tłuszcze
zwiększają ryzyko występowania różnych chorób,
nadwrażliwość na gluten rozpatrywana była wyłącznie w kontekście
celiakii, a tak zwani poważni naukowcy nie mieli odwagi zalecać
nieskomplikowanych zmian stylu życia, które mogłyby
stymulować powstawanie i rozwój nowych komórek
mózgowych. Obecnie dysponujemy świetnie udokumentowanymi
dowodami świadczącymi o tym, co konkretnie przyczynia się do
degeneracji mózgu i rozwoju schorzeń takich jak demencja czy
choroba Alzheimera.
To
wspaniała książka, dzięki której zatroszczysz się o
swój mózg!
dr Mark Hyman, autor
książki Koniec z cukrzycą i otyłością!
Dzięki
tej bestsellerowej, wyjątkowo aktualnej i potrzebnej książce przekonasz
się, że na zdrowie mózgu wpływają nie tyle geny, ile dieta!
Dowiesz się, że wspólnym elementem chorób
degeneracyjnych mózgu jest stan zapalny, który z
kolei często bywa skutkiem diety bogatej w węglowodany. Zrozumiesz, w
jaki sposób "zdrowe produkty pełnoziarniste" szkodliwie
oddziałują na mózg, a także uzyskasz informacje, dzięki
którym szybko zadbasz o zdrowie i regenerację swojego układu
nerwowego. Poza lepszym samopoczuciem zdobędziesz panowanie nad swoim
genetycznym przeznaczeniem i skutecznie ochronisz swój
potencjał intelektualny.
Ta
książka to prawdziwy skarb!
dr Bernie Siegel,
autor książki Faith, Hope and Healing i The Art of Healing
Wstęp
Mroczna strona produktów zbożowych
Kwestionariusz samooceny
Jak wyglądają w Twoim przypadku czynniki ryzyka?
Część I. Cała
prawda na temat produktów zbożowych
Rozdział 1. Praprzyczyna
chorób mózgu
Wszystko, czego nie wiesz na temat stanów zapalnych
Rozdział 2. Lepkie białko
Udział glutenu w stanach zapalnych mózgu (nie, ten problem
nie dotyczy wyłącznie Twojego brzucha)
Rozdział 3. Coś dla
cukroholików i tłuszczofobów
Zaskakująca prawda na temat rzeczywistych wrogów i
przyjaciół Twojego mózgu
Rozdział 4. Niezbyt
owocne połączenie
Garść faktów o tym, jak funkcjonuje Twój
mózg pod wpływem cukru (naturalnego lub nie)
Rozdział 5. Dar
neurogenezy i kontrolowania przełączników głównych
Zmień swoje genetyczne przeznaczenie
Rozdział 6. Co drenuje
Twój mózg?
Garść informacji o tym, jak gluten pozbawia Ciebie - i Twoje dzieci -
spokoju umysłu
Część II. Mózg
na zbożowym detoksie
Rozdział 7. Nawyki
żywieniowe pozwalające cieszyć się optymalnym funkcjonowaniem
mózgu
Czas zapoznać się z poszczeniem, tłuszczami i kluczowymi suplementami
Rozdział 8. Medycyna
genetyczna
Rozruszaj swoje geny, by stworzyć w ten sposób lepszy
mózg
Rozdział 9. Dobranoc,
mózgownico
Wykorzystaj leptynę, by zapanować nad królestwem swoich
hormonów
Część III. Pożegnaj
zbożowy mózg
Rozdział 10. Nowy tryb
życia
Czterotygodniowy plan działania
Rozdział 11. Dieta jako
rozwiązanie pozwalające cieszyć się zdrowym mózgiem
Plan żywienia i przepisy
Epilog. Hipnotyzująca prawda
Podziękowania
Źródła ilustracji
Przypisy
O autorze
432 strony, Format:
14.0x21.0cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|