wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki
English version
Książki:

polskie
podział tematyczny
 
anglojęzyczne
podział tematyczny
 
Newsletter:

Zamów informacje o nowościach z wybranego tematu
 
Informacje:

o księgarni

koszty wysyłki

kontakt

Cookies na stronie

 
Szukasz podpowiedzi?
Nie znasz tytułu?
Pomożemy Ci, napisz!


Podaj adres e-mail:


możesz też zadzwonić
+48 512 994 090

DLACZEGO NASZE DZIECI CHORUJĄ?


PERRO M. ADAMS V.

wydawnictwo: GALAKTYKA, 2018, wydanie I

cena netto: 44.90 Twoja cena  42,66 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Dlaczego nasze dzieci chorują?

Jak żywność przetworzona przyczynia się do epidemii chorób przewlekłych i co rodzice (oraz lekarze) mogą z tym zrobić


Alergie pokarmowe, astma, wrzodziejące zapalenie jelit, celiakia, refluks, cukrzyca – to tylko nieliczne, bardzo trudne do wyleczenia choroby przewlekłe, na które zapada coraz większa liczba dzieci w Europie i na świecie. Jeśli chcesz uchronić swoją pociechę przed cierpieniem oraz skomplikowanym, często trwającym bardzo długo procesem rekonwalescencji, koniecznie zajrzyj do książki Dlaczego nasze dzieci chorują?

Autorki – dr Michelle Perro oraz Vincanne Adams – starają się obiektywnie odpowiedzieć na fundamentalne pytanie: Co wpędza nasze dzieci w choroby? Przestawiają naukowe, kliniczne dowody na to, jak bardzo negatywny wpływ na zdrowie ludzi ma wciąż postępująca industrializacja rolnictwa i chemizacja produkcji żywności. Popierają je wieloma przykładami z własnej praktyki.

Dzieci już od pierwszych dni życia narażone są na wdychanie powietrza pełnego szkodliwych toksyn oraz spożywanie produktów zawierających ogromne ilości pestycydów, antybiotyków i hormonów. To stopniowo osłabia ich układ odpornościowy, mózg i organy. Współczesna medycyna nie potrafi uchronić najmłodszych przed tymi zagrożeniami.

Niesprawne modele opieki i ograniczone metody rozpoznawania przyczyn chorób sprawiają, że rodzice sami muszą poszerzać wiedzę na temat chorób dietozależnych, funkcjonowania flory jelitowej i zaburzeń szczelności jelit.

  Z lektury książki dowiesz się:
  • jak pomóc chronicznie chorym dzieciom,
  • czym jest żywność industrialna,
  • dlaczego technologie GM, które miały chronić nas przed szkodliwymi substancjami, obecnie generują ogromną ilość toksyn,
  • jak duże znaczenie dla zdrowia dziecka i jego rozwoju ma jakość produktów, które podajesz mu na talerzu.

Wprowadzenie 9

1 Składniki katastrofy: toksyczna żywność,  chore dzieci i granice medycyny 19
2 Sam plaster to za mało 31
3 Medycyna uwzględniająca żywienie kontra  świat naszpikowany farmaceutykami 43
4 Druga cicha wiosna  (lub wypaczenie dobrych intencji) 57
5 Rodzinny obiad z toksycznych produktów –  i wszyscy chorzy 75
6 Mikrobiom, symbioza i dysbioza 85
7 Medycyna niekonwencjonalna  w leczeniu zaburzeń jelitowych 105
8 Nieszczelne jelito: klucz do zrozumienia,  jak pestycydy wpływają na zdrowie 113
9 Skażenie jako sposób życia 127
10 Przemysłowa produkcja żywności 137
11 Debata na temat żywności genetycznie  modyfikowanej: kontrowersje, prawo  i prawda 159
12 Jak sobie poradzić z jelitem  pełnym glifosatu? 179
13 Czy odstawienie żywności GM  może poprawić zdrowie psychiczne? 203
14 Czy poprawa stanu jelit może  złagodzić objawy autyzmu? 217
15 Czy stan jelit ma wpływ na inne  zaburzenia poznawcze? 227
16 Choroby współistniejące u dzieci 233
17 Ekomedycyna – synteza medycyny opartej  na faktach i zdrowego ekosystemu 243
18 Waleczne matki – czas działać 257

 Podziękowania 265
 Źródła 267
 Przypisy 269
 Indeks 301
 O autorkach 315

316 stron, Format: 15.0x23.0cm, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. www.bankowa.pl 2000-2022