|
NOWE STYLE KONSUMPCJI
BADORA A. KUD K. CELIŃSKA M. DRĄŻEK O. KLIMKIEWICZ E. MAJEWSKA D. PASEK A. SNOPEK A. wydawnictwo: DIFIN, 2021, wydanie Icena netto: 55.10 Twoja cena 52,35 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Nowe style konsumpcji
W publikacji
zwrócono uwagę na nowe drogi konsumpcji oparte na dietach
nowej generacji i na zmianach w Piramidzie Żywieniowej.
Omówiono korzyści płynące z konsumowania orzechów
i suszonych owoców jako ważnych elementów nowych
stylów żywieniowych. Wskazano na wady i zalety wzbogacania
żywności w „pierwiastki życia” konieczne dla
zdrowia człowieka. Zaakcentowano także znaczenie równowagi
kwasowo- zasadowej w konsumowaniu różnych
rodzajów napojów, obecnych w dietach naszych
czasów. Przeanalizowano również zachowania
zakupowe konsumentów w kontekście łańcuchów
logistycznych oraz jakości produktów żywnościowych
spożywanych przez konsumentów.
Niniejsza monografia przeznaczona jest zarówno dla
studentów i ludzi nauki, zainteresowanych zmieniającymi się
stylami konsumpcji wśród społeczeństw naszych
czasów, jak również dla wszystkich
czytelników zaangażowanych w nowe, zdrowe podejście do
jakości życia. Autorzy niniejszej publikacji są przekonani, że książka
ta wniesie nowy powiew i nowe spojrzenie na zdrowy, zbilansowany styl
życia ludzi w XXI wieku.
Wprowadzenie
Rozdział 1. Spożycie
surowców roślinnych w Unii Europejskiej
Rozdział 2.
Diety nowej generacji
Rozdział 3. Zmiany
w piramidzie żywieniowej Polaków
Rozdział 4. Suszone
owoce i orzechy w zdrowej diecie człowieka
Rozdział 5. Wzbogacenia
żywności w pierwiastki chemiczne
Rozdział 6.
Napoje a równowaga kwasowo-zasadowa człowieka
Rozdział 7. Logistyka
produktów żywnościowych a zachowanie konsumentów
Podsumowanie
Bibliografia
Spis tabel i rysunków
Streszczenie
Summary
Noty o autorach
144
strony, Format: 13.0x16.0cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|