wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki
English version
Książki:

polskie
podział tematyczny
 
anglojęzyczne
podział tematyczny
 
Newsletter:

Zamów informacje o nowościach z wybranego tematu
 
Informacje:

o księgarni

koszty wysyłki

kontakt

Cookies na stronie

 
Szukasz podpowiedzi?
Nie znasz tytułu?
Pomożemy Ci, napisz!


Podaj adres e-mail:


możesz też zadzwonić
+48 512 994 090

NOWE STYLE KONSUMPCJI


BADORA A. KUD K. CELIŃSKA M. DRĄŻEK O. KLIMKIEWICZ E. MAJEWSKA D. PASEK A. SNOPEK A.

wydawnictwo: DIFIN, 2021, wydanie I

cena netto: 55.10 Twoja cena  52,35 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Nowe style konsumpcji


W publikacji zwrócono uwagę na nowe drogi konsumpcji oparte na dietach nowej generacji i na zmianach w Piramidzie Żywieniowej. Omówiono korzyści płynące z konsumowania orzechów i suszonych owoców jako ważnych elementów nowych stylów żywieniowych. Wskazano na wady i zalety wzbogacania żywności w „pierwiastki życia” konieczne dla zdrowia człowieka. Zaakcentowano także znaczenie równowagi kwasowo- zasadowej w konsumowaniu różnych rodzajów napojów, obecnych w dietach naszych czasów. Przeanalizowano również zachowania zakupowe konsumentów w kontekście łańcuchów logistycznych oraz jakości produktów żywnościowych spożywanych przez konsumentów.

Niniejsza monografia przeznaczona jest zarówno dla studentów i ludzi nauki, zainteresowanych zmieniającymi się stylami konsumpcji wśród społeczeństw naszych czasów, jak również dla wszystkich czytelników zaangażowanych w nowe, zdrowe podejście do jakości życia. Autorzy niniejszej publikacji są przekonani, że książka ta wniesie nowy powiew i nowe spojrzenie na zdrowy, zbilansowany styl życia ludzi w XXI wieku.

Wprowadzenie

Rozdział 1. Spożycie surowców roślinnych w Unii Europejskiej
Rozdział 2. Diety nowej generacji
Rozdział 3. Zmiany w piramidzie żywieniowej Polaków
Rozdział 4. Suszone owoce i orzechy w zdrowej diecie człowieka
Rozdział 5. Wzbogacenia żywności w pierwiastki chemiczne
Rozdział 6. Napoje a równowaga kwasowo-zasadowa człowieka
Rozdział 7. Logistyka produktów żywnościowych a zachowanie konsumentów

Podsumowanie
Bibliografia
Spis tabel i rysunków
Streszczenie
Summary
Noty o autorach

144 strony, Format: 13.0x16.0cm, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. www.bankowa.pl 2000-2022