Słodkości w insulinooporności
Słodko i zdrowo
– czy to możliwe?
Czy potrafisz wyobrazić sobie życie bez słodkości? To chyba
niemożliwe… ale od dawna wiadomo, że cukier nie krzepi, a
szkodzi. Chcesz go ograniczyć? A może już polecono ci, by go usunąć z
diety? Ratunku! Jak żyć bez pysznych ciast i słodkich przekąsek?
Na szczęście nie musisz z nich całkowicie rezygnować, nawet jeśli
zmagasz się z nadwyżkowymi kilogramami, insulinoopornością czy cukrzycą
typu 2. Dowodzą tego autorki Słodkości w insulinooporności,
podkreślając, że to właściwe nawyki i umiar są fundamentem zdrowej
diety. Żeby jednak uchronić się przed negatywnymi konsekwencjami
jedzenia słodyczy, musisz wiedzieć, kiedy i na co możesz sobie pozwolić.
Autorki podpowiadają:
- co robić, żeby
móc korzystać ze słodkich przyjemności
- jakie słodycze można
bezkarnie jeść i w jakich ilościach
- jak odzwyczaić się od
cukru dodanego
- czego używać zamiast cukru
W książce znajdziesz także całą masę prostych i szybkich
przepisów na smakołyki, którymi będziesz mogła
się delektować bez poczucia winy. Zajadając zdrowe (i słodkie)
alternatywy dla sklepowych bomb kalorycznych, poprawisz swoje zdrowie,
wysmuklisz sylwetkę i zyskasz świetne samopoczucie! Czy można chcieć
czegoś więcej?
312
stron, Format: 16.5x20.5cm, oprawa miękka