|
DIETETYKA ŻYWIENIE ZDROWEGO I CHOREGO CZŁOWIEKA
CIBOROWSKA H. CIBOROWSKI A. wydawnictwo: PZWL, 2021, wydanie Vcena netto: 220.50 Twoja cena 209,48 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Dietetyka
Żywienie
zdrowego i chorego człowieka
Dietetyka. Żywienie
zdrowego i chorego człowieka to już piąte wydanie cenionego przez
studentów i adeptów dietetyki podręcznika.
Zawiera aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno
zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i
stanach fizjologicznych, zwracający uwagę na ważne problemy
współczesnej dietetyki.
W
książce omówiono podstawy żywienia człowieka – od
znaczenia składników odżywczych przez unormowania prawne, po
zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych.
Przedstawiono aktualną klasyfikację diet z ich szczegółową
charakterystyką, wadami i zaletami tych diet, a także
współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta.
Omówiono
również zasady żywienia w wybranych stanach patologicznych
np. u pacjentów chorych neurologicznie, kardiologicznie,
pacjentów z chorobami metabolicznymi, pacjentów
po zabiegach chirurgicznych, czy chorych onkologicznie. Publikacja
zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i
młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych i
w różnych sytuacjach klinicznych.
Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania dietetyki,
został całkowicie zaktualizowany i wzbogacony w nowe treści dotyczące
nowoczesnych zasad żywienia człowieka zdrowego i chorego.
Oprócz aktualnej zawartości merytorycznej, książka zyskała
przejrzystą szatę graficzną i nową okładkę.
720
stron, Format: 16.5x23.5cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|