"Gastronomia we wspó³czesnym hotelu" przeznaczona jest dla osób, które
nie mia³y styczno¶ci na wcze¶niejszych etapach edukacji z zagadnieniami bezpo¶rednio
zwi±zanymi z gastronomi± i gastronomi± hotelow±.
Ksi±¿ka stanowi swoiste kompendium wiedzy, któr± mo¿na znale¼æ w postaci
rozproszonej w wielu podrêcznikach z bran¿y gastronomicznej. W publikacji, bêd±cej
podrêcznikiem akademickim, zebrano najistotniejsze informacje i podstawy z zakresu
omawianej tematyki.
Niniejsze opracowanie jest pozycj± skierowan± do osób, które stoj± u progu cyklu
edukacyjnego, maj±cego w swym programie zagadnienia zwi±zane z gastronomi±, ze
szczególnym uwzglêdnieniem jej przejawów w hotelarstwie. Podrêcznik ma na celu
zaprezentowaæ podstawy funkcjonowania gastronomii hotelowej w ¶wietle wspó³czesnych
tendencji.
160 stron, B5, miêkka oprawa