wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki
English version
Książki:

polskie
podział tematyczny
 
anglojęzyczne
podział tematyczny
 
Newsletter:

Zamów informacje o nowościach z wybranego tematu
 
Informacje:

o księgarni

koszty wysyłki

kontakt

Cookies na stronie

 
Szukasz podpowiedzi?
Nie znasz tytułu?
Pomożemy Ci, napisz!


Podaj adres e-mail:


możesz też zadzwonić
+48 512 994 090

OBSŁUGIWANIE GOŚCI ZESZYT ĆWICZEŃ CZĘŚĆ 1.


SZAJNA R. ŁAWNICZAK D.

wydawnictwo: WSIP, 2014, wydanie I

cena netto: 40.30 Twoja cena  38,29 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Obsługiwanie gości

Zeszyt ćwiczeń Część 1

Kelner kwalifikacja T.9


Publikacja zawiera zadania i ćwiczenia skorelowane z podręcznikiem Obsługa kelnerska. Część 1 i 2, których zadaniem jest usystematyzowanie i utrwalenie wiedzy i umiejętności wchodzących w skład kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości).

Ćwiczenia dotyczą takich zagadnień, jak: procedury i zasady bezpieczeństwa, wymagania wobec kelnera, wyposażenie i wystrój zakładu gastronomicznego, aranżacja sal dla gości, karty menu oraz zasady obsługiwanie gości. Zadania zostały uzupełnione licznymi rysunkami i zdjęciami.  


WSTĘP 3

1. PROCEDURY I ZASADY BEZPIECZEŃSTWA 5
1.1. Nadzór państwowy i społeczny nad warunkami pracy 6
1.2. Obowiązki pracodawcy i pracownika w zakresie przestrzegania przepisów BHP 9
1.3. Kształtowanie bezpiecznych i higienicznych warunków pracy 22
1.4. Pierwsza pomoc w stanach zagrożenia 27
2. ZASADY BEZPIECZNEJ PRACY W ZAWODZIE KELNERA 29
2.1. Zagrożenia związane z pracą kelnera 30
2.2. Stres w miejscu pracy 32
2.3. Dobra praktyka higieniczna w pracy kelnera 35
3. ZAWÓD KELNER 37
3.1. Predyspozycje do wykonywania zawodu kelnera 38
3.2. Postawa zawodowa kelnera 40
3.3. Komunikacja interpersonalna w pracy kelnera 44
4. WYPOSAŻENIE I WYSTRÓJ ZAKŁADU GASTRONOMICZNEGO 51
4.1. Wyposażenie części handlowo-usługowej zakładu gastronomicznego 52
4.2. Zasady bezpiecznej obsługi urządzeń 53
4.3. Dobór i użytkowanie bielizny stołowej 57
4.4. Dobór i zastosowanie zastawy stołowej 59
4.5. Dobór i zastosowanie sztućców 63
4.6. Dobór szklanej zastawy stołowej 67
5. ARANŻACJA SAL DLA GOŚCI 71
5.1. Przygotowanie stanowiska pracy kelnera w sali restauracyjnej 72
5.2. Nakrywanie stołów bielizną stołową 76
5.3. Techniki przenoszenia zastawy stołowej 78
5.4. Przygotowanie nakryć – wykładanie zastawy stołowej 82
6. KARTY MENU 93
6.1. Tworzenie i interpretacja zapisów w kartach menu 94
6.2. Tworzenie i ocena menu 100
7. GOŚĆ W ZAKŁADZIE GASTRONOMICZNYM 103
7.1 Obsługa gości z uwzględnieniem ich typów charakterologicznych 104
7.2. Rozpatrywanie reklamacji gościa 114
8. OBSŁUGIWANIE GOŚCI 121
8.1. Przyjmowanie gości 122
8.2. Podawanie potraw i napojów z zastosowaniem różnych stylów obsługi 128

BIBLIOGRAFIA, ILUSTRACJE 136


136 stron, Format: 20.5x29.5cm, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. www.bankowa.pl 2000-2022