|
PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA
CZERWIŃSKA D. GULIŃSKA E. wydawnictwo: WSIP, 2012, wydanie Icena netto: 59.00 Twoja cena 56,05 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Podstawy żywienia człowieka
Zasadnicza szkoła zawodowa
Podręcznik z nowej serii wydawniczej Kucharz małej gastronomii jest przeznaczony do
nauki przedmiotu - podstawy żywienia człowieka, w zawodzie: kucharz małej gastronomii,
na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej.
Omówiono w nim składniki odżywcze i ich rolę w organizmie człowieka, gospodarkę
wodną i energetyczną organizmu oraz przemiany składników pokarmowych w organizmie.
Zaprezentowano normy żywienia i wyżywienia, omówiono ich realizację w praktyce.
Wyjaśniono zasady poprawnego planowania wyżywienia różnych grup ludności, zasady
żywienia dietetycznego oraz zwyczaje żywieniowe i najnowsze osiągnięcia w dziedzinie
żywności i żywienia.
192 strony, Format: 16.5x23.5cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|