wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   1 egz. / 15.50 14,73   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki
English version
Książki:

polskie
podział tematyczny
 
anglojęzyczne
podział tematyczny
 
Newsletter:

Zamów informacje o nowościach z wybranego tematu
 
Informacje:

o księgarni

koszty wysyłki

kontakt

Cookies na stronie

 
Szukasz podpowiedzi?
Nie znasz tytułu?
Pomożemy Ci, napisz!


Podaj adres e-mail:


możesz też zadzwonić
+48 512 994 090

SEKTOR SPOŻYWCZY I HANDLU ARTYKUŁAMI SPOŻYWCZYMI DOSTOSOWANIE MSP DO..


OBIEDZIŃSKI M. KUJAWA J.

wydawnictwo: PARP, 2003, wydanie I

cena netto: 15.50 Twoja cena  14,73 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

SPIS TREŚCI

Wprowadzenie

1. Podstawowe zasady prawa żywnościowego Unii Europejskiej
1.1. Porządek prawny Unii Europejskiej
1.1.1. Zasada wzajemnego uznawania przepisów
1.1.2. Zasada proporcjonalności
1.2. Harmonizacja prawa żywnościowego krajów członkowskich
1.3. Przyszłość prawa żywnościowego Unii Europejskiej
1.4. Znakowanie żywności
1.5. Higiena środków spożywczych
1.5.1. Podstawowe wymagania UE w zakresie higieny
1.5.2. System HACCP zapewniania bezpieczeństwa żywności
1.6. Dodatki do żywności
1.6.1. Legislacja substancji dodatkowych do żywności w Unii Europejskiej
1.7. Materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością
1.8. Urzędowa kontrola żywności w Unii Europejskiej

2. Zmiany dostosowawcze polskiego prawa

3. Główne zasady organizacj i rynków rolnych w Unii Europejskiej
3.1. Fundusze strukturalne i ich zadania
3.1.1. Europejski Fundusz Socjalny (ESF - European Social Fund)
3.1.2. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego (ERDF - European Regional Development Fund)
3.1.3. Europejski Fundusz Gwarancji i Orientacji w Rolnictwie (EAGGF - European Agriculture Guarantee and Guidance Fund)
3.1.4. Jednolity Instrument Finansowania Rybołówstwa - (FIFG - Financial Instrument for Fisheries Guidance)
3.1.5. Fundusz Spójności (Cohesion Fund)
3.2. Istota kwot i limitów produkcyjnych w Unii Europejskiej
3.3. Przygotowanie przetwórstwa do warunków Unii Europejskiej
3.3.1. Rynek mięsa wołowego i jego przetworów w Unii Europejskiej
3.3.2. Dopłaty do prywatnego przechowalnictwa
3.3.3. Dopłaty kompensacyjne (premie)
3.3.4. Instrumenty polityki handlu zagranicznego
3.3.5. Rynek mięsa drobiowego w Unii Europejskiej
3.3.6. Rynek owoców i warzyw w Unii Europejskiej
3.3.7. Rekompensaty za produkty wycofane z rynku

4. Koszty dostosowań sektora produkcji i handlu artykułami spożywczymi do wymagań Unii Europejskiej
4.1. Harmonogram harmonizacji prawa
4.2. Dopłaty obszarowe i inne korzyści po wejściu Polski do UE
4.3. Zintegrowany System Zarządzania i Kontroli (ang.: Integrated Administration and Control System - IACS)
4.4. Okresy przejściowe i dopłaty po wstąpieniu do UE
4.4.1. Sprawy weterynaryjne i fitosanitarne
4.4.2. Rybołówstwo

115 stron

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. www.bankowa.pl 2000-2022