| 
  
 ZARZĄDZANIE DZIAŁALNOŚCIĄ HANDLOWĄ
 MIELCZARCZYK Z.   wydawnictwo: WSIP, 2015, wydanie Icena netto: 33.10  Twoja cena  31,45 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Zarządzanie działalnością handlową 
Podręcznik do nauki zawodu Kwalifikacja A.22.2
Technik handlowiec. Szkoła ponadgimnazjalna
 
Podręcznik do nauki zawodu technik handlowiec realizujący treści z zakresu 2.
części kwalifikacji A.22 (Zarządzanie działalnością handlową). 
 
Kształci umiejętności związane z działalnością firmy handlowej (negocjacje
handlowe, zawieranie umów, przyjmowanie i rozpatrywanie reklamacji). 
Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami i ćwiczeniami, które uczą
wykorzystania teorii w praktyce.
 
Wstęp  
 
1. System klasyfikacji działalności i produktów  
1.1. Polska Klasyfikacja Działalności i Europejska Klasyfikacja Działalności  
1.2. Polska Klasyfikacja Wyrobowi Usług  
 
2. Podstawowe regulacje prawne dotyczące działalności handlowej 
2.1. Uregulowania prawne dotyczące rozliczeń z budżetem z tytułu podatków  
2.2. Uregulowania prawne związane z zatrudnieniem pracowników  
 
3. Zapytania ofertowe i oferty handlowe 
3.1. Zapytanie ofertowe  
3.2. Oferta handlowa  
 
4. Negocjacje handlowe 
 
5. Umowy handlowe 
 
6. Formy sprzedaży w handlu 
6.1. Formy sprzedaży w stacjonarnym handlu detalicznym 
6.2. Specjalne formy sprzedaży  
 
7. Kalkulacja cen sprzedaży towarów  
7.1. Ceny sprzedaży towarów a wynik finansowy przedsiębiorstwa 
7.2. Metody kalkulacji ceny sprzedaży towarów  
 
8. Zaopatrzenie firmy handlowej w towary 
8.1. Ustalanie wielkości zapotrzebowania na towary 
8.2. Ustalanie poziomu zapasów towarowych 
8.3. Wybór dostawcy towarów 
8.4. Zamawianie towarów 
 
9. Logistyka w procesach dystrybucji towarów 
9.1. Składniki procesów logistycznych  
9.2. Wybór kanału dystrybucji i strategie dystrybucji towarów  
9.2.1. Kanały dystrybucji  
9.2.2. Strategie dystrybucji  
 
10. Proces przyjmowania zakupionych towarów do jednostki handlowej  
10.1. Przyjmowanie towarów - odbiór ilościowy i jakościowy 
10.2. Charakterystyka oznakowań towarów  
 
11. Magazynowanie i przechowywanie towarów 
11.1. Rodzaje magazynów  
11.2. Zasady wyboru lokalizacji magazynów hurtowych 
11.3. Wyposażenie magazynów  
11.4. Rozplanowanie wnętrza magazynu  
11.5. Rozmieszczenie towarów  
11.6. Przepustowość magazynów  
 
12. Dokumentacja dotycząca transakcji handlowych 
 
13. Postępowanie reklamacyjne 
13.1. Postępowanie reklamacyjne dotyczące umów sprzedaży konsumenckiej  
13.2. Postępowanie reklamacyjne dotyczące umów sprzedaży/dostawy między 
podmiotami prowadzącymi działalność gospodarczą  
 
Odpowiedzi do wybranych zadań  
 
Wykaz podstawowych pojęć w językach polskim, angielskim i niemieckim 
 
Źródła ilustracji i fotografii  
Wykaz wykorzystanych aktów prawnych  
Literatura  
 
112 stron, Format: 17.0x24.5cm, oprawa miękka 
Księgarnia nie działa. Nie odpowiadamy na pytania i nie realizujemy zamówien. Do odwolania !. 
  
 |