|
POLSKA KUCHNIA REGIONALNA wydawnictwo: PWN, 2015, wydanie Icena netto: 56.15 Twoja cena 53,34 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Polska kuchnia regionalna
Polska kuchnia regionalna to rodzaj poradnika, w którym znalazły się przepisy na
potrawy i przysmaki z wielu regionów Polski, takich jak Pomorze i Kaszuby, Wielkopolska i
Kujawy, Śląsk, Pogórze (Podhale i Podkarpacie), Mazowsze i Kurpie, Warmia i Mazury, Małopolska,
Podlasie.
Dzięki naszej książce Czytelnik może mieć całą kulinarną Polskę na własnym
stole.
Książka:
zawiera niemal sto przepisów zainspirowanych tradycją kulinarną z regionów całej
Polski – zupy, dania główne, desery, przysmaki;
ukazuje specyfikę kulturową i kulinarną wybranych regionów naszego kraju –
święta i imprezy związane z tradycją kulinarną danego obszaru;
prezentuje efektowne zdjęcia potraw, przysmaków i z regionów;
dostarcza różnorodnych inspiracji do stworzenia własnych dań i kosztowania
swojskich potraw o niezliczonych smakach.
160 stron, Format: 21.0x24.5cm, oprawa twarda
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|