Chleb
Domowa piekarnia
Ręczne wyrabianie chleba to doskonały sposób na pozbycie się stresu, wyładowanie
emocji, uspokojenie, zwolnienie tempa dnia codziennego. Bo chleb nie lubi pośpiechu. A
ciepły bochenek z chrupiącą skórką jest nagrodą dla cierpliwych.
Chleb. Domowa piekarnia to nie tylko książka kucharska, prezentująca ponad 70
przepisów na różnego rodzaju chleby i bułki na zakwasie, pieczywo drożdżowe,
słodkie przysmaki i potrawy, które można z chlebem podawać.
To także piękna historia rodzinnej tradycji, pełna ciepła opowieść o fascynacji
piekarnictwem oraz miłości do chleba.
PIOTR KUCHARSKI - zwycięzca drugiej edycji konkursu „Gotuj o
wszystko”. W jego rodzinie już od trzech pokoleń piecze się chleb. Można go
oglądać w programie Dzień Dobry TVN.
W świecie opętanym antyglutenową zarazą ta książka
ma moc wywrotową. Jej autor wychował się w piekarni swoich dziadków i na pieczywie zna
się jak mało kto. Czytajcie, a zgłodniejecie!
/Maciej Nowak/
272 strony, Format: 20.0x26.0cm, oprawa twarda