| 
  
 DZIAŁALNOŚC RECEPCJI HOTELARSTWO PODRĘCZNIK TOM 3 CZĘŚĆ 2
 WOLAK G. CYMAŃSKA-GARBOWSKA B. WITRYKUS D. PIETRAS J.   wydawnictwo: WSIP, 2014, wydanie Icena netto: 56.70  Twoja cena  53,87 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Działalnośc recepcji  HotelarstwoTom 3 Część 2 Podręcznik 
Szkoła ponadgimnazjalna
 
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do kształcenia w zawodzie
technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w
recepcji).
 Omawia zagadnienia dotyczące:
  struktury organizacyjnej recepcji, 
   
 
  rezerwacji, procedur przyjęcia gości do hotelu, 
   
 
  obsługi gości w trakcie pobytu oraz 
   
 
  procedury wykwaterowania gości z hotelu (check-out). 
   
 
Treści teoretyczne wsparte zostały licznymi przykładami i ilustracjami.
 
Wstęp  
 
Rozdział 1. Struktura organizacyjna recepcji 
1.1. Stanowiska pracy i zakresy czynności pracowników recepcji  
1.2. Wyposażenie recepcji w środki techniczne  
1.3. Zasady współpracy recepcji ze służbami hotelowymi w zakresie obsługi gości 
 
Rozdział 2. Rezerwacja 
2.1. Cykl obsługi gości 
2.2. Standardy obsługi 
2.3. Rodzaje rezerwacji 
2.4. Zasady rezerwacji pokoi 
2.5. Formy gwarancji rezerwacji 
2.6. Nadrezerwacja w rezerwacji usług 
2.7. Nazwy handlowe pokoi 
2.8. Dokumentacja związana z rezerwacją usług hotelarskich 
 
Rozdział 3. Procedury przyjęcia gości do hotelu 
3.1. Procedura przyjęcia gości do hotelu (check-in) 
3.2. Zakwaterowanie gości w obiekcie hotelarskim 
3.3. Zasady rejestracji gości 
3.4. Ochrona danych osobowych 
3.5. Doba hotelowa 
3.6. Przydział pokoi 
3.7. Klucze hotelowe 
 
Rozdział 4. Obsługa gości w trakcie pobytu 
4.1. Usługa budzenia 
4.2. Przyjmowanie depozytu 
4.3. Udzielanie informacji 
4.4. Korespondencja gości hotelowych 
4.5. Obsługa gości przez telefon 
4.6. Obsługa gości VIP 
4.7. Obsługa gości niepełnosprawnych 
4.8. Skargi gości 
4.9. Wypadki nadzwyczajne 
 
Rozdział 5. Procedura wykwaterowania gości z hotelu (check-out) 
5.1. Wyjazd gościa z hotelu 
5.2. Ceny usług hotelarskich 
5.2.1. Rodzaje cen 
5.2.2. Rabaty stosowane w działalności hotelarskiej 
5.3. Formy płatności w sprzedaży usług hotelarskich 
5.3.1. Karty płatnicze 
5.3.2. Gotówka 
5.3.3. Przelew 
5.3.4. Voucher 
5.3.5. Czeki podróżne 
5.4. Procedury przyjmowania płatności 
5.4.1. Płatność kartą płatniczą 
5.4.2. Płatność gotówką 
5.4.3. Płatność czekami podróżnymi 
5.5. Zasady prowadzenia rachunku hotelowego gości 
5.5.1. Zasady prowadzenia wewnętrznego kredytu hotelowego 
5.5.2. Zasady rozliczania dziennych wpływów 
5.5.3. Zasady bezpieczeństwa obrotu finansowego w hotelu 
5.5.4. Opłata klimatyczna 
5.6. Rodzaje i zasady sporządzania dokumentów potwierdzających zapłatę za usługi 
5.6.1. Paragon fiskalny 
5.6.2. Rachunek 
5.6.3. Faktura VAT 
5.6.4. Faktura uproszczona 
 
Bibliografia 
Słowniczek 
Kodeks postępowania praktycznego 
 
280 stron, Format: 16.5x24.0cm, oprawa miękka 
Księgarnia nie działa. Nie odpowiadamy na pytania i nie realizujemy zamówien. Do odwolania !. 
  
 |