wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   1 egz. / 56.70 53,87   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki
English version
Książki:

polskie
podział tematyczny
 
anglojęzyczne
podział tematyczny
 
Newsletter:

Zamów informacje o nowościach z wybranego tematu
 
Informacje:

o księgarni

koszty wysyłki

kontakt

Cookies na stronie

 
Szukasz podpowiedzi?
Nie znasz tytułu?
Pomożemy Ci, napisz!


Podaj adres e-mail:


możesz też zadzwonić
+48 512 994 090

DZIAŁALNOŚC RECEPCJI HOTELARSTWO PODRĘCZNIK TOM 3 CZĘŚĆ 2


WOLAK G. CYMAŃSKA-GARBOWSKA B. WITRYKUS D. PIETRAS J.

wydawnictwo: WSIP, 2014, wydanie I

cena netto: 56.70 Twoja cena  53,87 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Działalnośc recepcji  HotelarstwoTom 3 Część 2 Podręcznik

Szkoła ponadgimnazjalna


Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji).

Omawia zagadnienia dotyczące:

  • struktury organizacyjnej recepcji,

  • rezerwacji, procedur przyjęcia gości do hotelu,

  • obsługi gości w trakcie pobytu oraz

  • procedury wykwaterowania gości z hotelu (check-out).

Treści teoretyczne wsparte zostały licznymi przykładami i ilustracjami.


Wstęp

Rozdział 1. Struktura organizacyjna recepcji
1.1. Stanowiska pracy i zakresy czynności pracowników recepcji
1.2. Wyposażenie recepcji w środki techniczne
1.3. Zasady współpracy recepcji ze służbami hotelowymi w zakresie obsługi gości

Rozdział 2. Rezerwacja
2.1. Cykl obsługi gości
2.2. Standardy obsługi
2.3. Rodzaje rezerwacji
2.4. Zasady rezerwacji pokoi
2.5. Formy gwarancji rezerwacji
2.6. Nadrezerwacja w rezerwacji usług
2.7. Nazwy handlowe pokoi
2.8. Dokumentacja związana z rezerwacją usług hotelarskich

Rozdział 3. Procedury przyjęcia gości do hotelu
3.1. Procedura przyjęcia gości do hotelu (check-in)
3.2. Zakwaterowanie gości w obiekcie hotelarskim
3.3. Zasady rejestracji gości
3.4. Ochrona danych osobowych
3.5. Doba hotelowa
3.6. Przydział pokoi
3.7. Klucze hotelowe

Rozdział 4. Obsługa gości w trakcie pobytu
4.1. Usługa budzenia
4.2. Przyjmowanie depozytu
4.3. Udzielanie informacji
4.4. Korespondencja gości hotelowych
4.5. Obsługa gości przez telefon
4.6. Obsługa gości VIP
4.7. Obsługa gości niepełnosprawnych
4.8. Skargi gości
4.9. Wypadki nadzwyczajne

Rozdział 5. Procedura wykwaterowania gości z hotelu (check-out)
5.1. Wyjazd gościa z hotelu
5.2. Ceny usług hotelarskich
5.2.1. Rodzaje cen
5.2.2. Rabaty stosowane w działalności hotelarskiej
5.3. Formy płatności w sprzedaży usług hotelarskich
5.3.1. Karty płatnicze
5.3.2. Gotówka
5.3.3. Przelew
5.3.4. Voucher
5.3.5. Czeki podróżne
5.4. Procedury przyjmowania płatności
5.4.1. Płatność kartą płatniczą
5.4.2. Płatność gotówką
5.4.3. Płatność czekami podróżnymi
5.5. Zasady prowadzenia rachunku hotelowego gości
5.5.1. Zasady prowadzenia wewnętrznego kredytu hotelowego
5.5.2. Zasady rozliczania dziennych wpływów
5.5.3. Zasady bezpieczeństwa obrotu finansowego w hotelu
5.5.4. Opłata klimatyczna
5.6. Rodzaje i zasady sporządzania dokumentów potwierdzających zapłatę za usługi
5.6.1. Paragon fiskalny
5.6.2. Rachunek
5.6.3. Faktura VAT
5.6.4. Faktura uproszczona

Bibliografia
Słowniczek
Kodeks postępowania praktycznego


280 stron, Format: 16.5x24.0cm, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. www.bankowa.pl 2000-2022