|
PROCESY TECHNOLOGICZNE W GASTRONOMII ZESZYT ĆWICZEŃ CZĘŚĆ 2
NAMYSŁAW I. GÓRSKA L. wydawnictwo: WSIP, 2015, wydanie Icena netto: 58.30 Twoja cena 55,39 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Procesy technologiczne w gastronomii
Zeszyt ćwiczeń Część 2
Szkoła ponadgimnazjalna
Zeszyt ćwiczeń, przeznaczony do kształcenia praktycznego w zawodzie kucharz oraz
technik żywienia i usług gastronomicznych, jest skorelowany z podręcznikiem Technologia
gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2.
Przedstawia zagadnienia i pomaga wyćwiczyć umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6
(Sporządzanie potraw i napojów).
Obejmuje tematy dotyczące zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt
rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw
wegetariańskich, zakąsek, deserów, napojów.
Omawia również zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami regionalnymi,
kuchniami narodowymi, potrawami dietetycznymi oraz żywnością wygodną i funkcjonalną.
488 stron, Format: 17.0x24.0cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|