|
PRZYGOTOWANIE KĘSÓW CIASTA DO WYPIEKU I WYPIEK CIAST
JAROSZ K. wydawnictwo: WSIP, 2016, wydanie Icena netto: 43.70 Twoja cena 41,52 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciast
T.3.3. Podręcznik do nauki zawodu Piekarz Technik technologii żywności
Szkoła ponadgimnazjalna
W podręczniku omówiono dokładnie rozrost ciasta.
Wskazano, jak proces ten przebiega w piekarniach rzemieślniczych, a jak w dużych
zakładach.
Zaprezentowano różne metody wypieku pieczywa.
Wskazano parametry, które należy brać pod uwagę, aby otrzymać produkt wysokiej
jakości.
Opisano różnego rodzaju piece piekarskie.
Starannie scharakteryzowano czynniki wpływające na wydajność wypieku.
Podano przykłady jej obliczania.
Poświęcono dużo uwagi jakości zdrowotnej żywności i wskazano sposoby
monitorowania krytycznych punktów kontroli.
96 stron, Format: 17.0x24.0cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|