|
WYTWARZANIE CIASTA ORAZ KSZTAŁTOWANIE WYROBÓW PIEKARSKICH
GIEMZA E. wydawnictwo: WSIP, 2016, wydanie Icena netto: 48.10 Twoja cena 45,70 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich
T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywności
Szkoła ponadgimnazjalna
Podręcznik szczegółowo charakteryzuje poszczególne rodzaje pieczywa i wyrobów
piekarsko-cukierniczych.
Omawia najczęściej występujące błędy w trakcie przygotowania wyrobów
piekarskich.
Publikacja szczegółowo przedstawia budowę receptur piekarskich i obliczenia
związane z nimi.
Liczne przykłady pomagają uczniowi zrozumieć zasadę najczęściej występujących
obliczeń na omawianym etapie technologicznym.
Publikacja koncentruje się na przygotowaniu wszystkich surowców, których używa
się w produkcji pieczywa.
Zawiera mnóstwo praktycznych wskazówek.
Opracowanie omawia szczegółowo procesy zachodzące w trakcie powstawania ciasta
żytniego i pszennego.
Przedstawia różne metody technologiczne ich produkcji.
Omawia otrzymywanie poszczególnych wyrobów piekarskich zarówno metodami ręcznej
obróbki jak i maszynowej.
152 strony, Format: 17.0x24.0cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|