wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   1 egz. / 48.10 45,70   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki
English version
Książki:

polskie
podział tematyczny
 
anglojęzyczne
podział tematyczny
 
Newsletter:

Zamów informacje o nowościach z wybranego tematu
 
Informacje:

o księgarni

koszty wysyłki

kontakt

Cookies na stronie

 
Szukasz podpowiedzi?
Nie znasz tytułu?
Pomożemy Ci, napisz!


Podaj adres e-mail:


możesz też zadzwonić
+48 512 994 090

WYTWARZANIE CIASTA ORAZ KSZTAŁTOWANIE WYROBÓW PIEKARSKICH


GIEMZA E.

wydawnictwo: WSIP, 2016, wydanie I

cena netto: 48.10 Twoja cena  45,70 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich

T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywności

Szkoła ponadgimnazjalna


Podręcznik szczegółowo charakteryzuje poszczególne rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych.

Omawia najczęściej występujące błędy w trakcie przygotowania wyrobów piekarskich.

Publikacja szczegółowo przedstawia budowę receptur piekarskich i obliczenia związane z nimi.

Liczne przykłady pomagają uczniowi zrozumieć zasadę najczęściej występujących obliczeń na omawianym etapie technologicznym.

Publikacja koncentruje się na przygotowaniu wszystkich surowców, których używa się w produkcji pieczywa.

Zawiera mnóstwo praktycznych wskazówek.

Opracowanie omawia szczegółowo procesy zachodzące w trakcie powstawania ciasta żytniego i pszennego.

Przedstawia różne metody technologiczne ich produkcji.

Omawia otrzymywanie poszczególnych wyrobów piekarskich zarówno metodami ręcznej obróbki jak i maszynowej.


152 strony, Format: 17.0x24.0cm, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. www.bankowa.pl 2000-2022