| 
  
 WYTWARZANIE CIASTA ORAZ KSZTAŁTOWANIE WYROBÓW PIEKARSKICH
 GIEMZA E.   wydawnictwo: WSIP, 2016, wydanie Icena netto: 48.10  Twoja cena  45,70 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich 
T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywności
Szkoła ponadgimnazjalna
 
Podręcznik szczegółowo charakteryzuje poszczególne rodzaje pieczywa i wyrobów
piekarsko-cukierniczych. 
Omawia najczęściej występujące błędy w trakcie przygotowania wyrobów
piekarskich. 
Publikacja szczegółowo przedstawia budowę receptur piekarskich i obliczenia
związane z nimi. 
Liczne przykłady pomagają uczniowi zrozumieć zasadę najczęściej występujących
obliczeń na omawianym etapie technologicznym. 
Publikacja koncentruje się na przygotowaniu wszystkich surowców, których używa
się w produkcji pieczywa. 
Zawiera mnóstwo praktycznych wskazówek. 
Opracowanie omawia szczegółowo procesy zachodzące w trakcie powstawania ciasta
żytniego i pszennego. 
Przedstawia różne metody technologiczne ich produkcji. 
Omawia otrzymywanie poszczególnych wyrobów piekarskich zarówno metodami ręcznej
obróbki jak i maszynowej.
 
152 strony, Format: 17.0x24.0cm, oprawa miękka 
Księgarnia nie działa. Nie odpowiadamy na pytania i nie realizujemy zamówien. Do odwolania !. 
  
 |