wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki
English version
Książki:

polskie
podział tematyczny
 
anglojęzyczne
podział tematyczny
 
Newsletter:

Zamów informacje o nowościach z wybranego tematu
 
Informacje:

o księgarni

koszty wysyłki

kontakt

Cookies na stronie

 
Szukasz podpowiedzi?
Nie znasz tytułu?
Pomożemy Ci, napisz!


Podaj adres e-mail:


możesz też zadzwonić
+48 512 994 090

DOBÓR METOD OCENY WYBRANYCH CECH JAKOŚCIOWYCH ŻYWNOŚCI


PAWLAK-LEMAŃSKA K.

wydawnictwo: UE POZNAŃ, 2018, wydanie I

cena netto: 28.50 Twoja cena  27,08 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Dobór metod oceny wybranych cech jakościowych żywności


Wykaz stosowanych skrótów i symboli
Wprowadzenie - koncepcja i cel pracy

I. Istota i znaczenie jakości
1.1. Współczesne koncepcje jakości
1.2. Interdyscyplinarny i wielowymiarowy charakter jakości

II. Jakość żywności
2.1. Charakterystyka produktu żywnościowego poprzez atrybuty jakości
2.2. Modele kształtowania jakości żywności
2.3. Konsument a jakość żywności
2.3.1. Zachowania konsumentów a wybory żywieniowe
2.3.2. Czynniki wpływające na zachowania żywieniowe konsumentów

III. Metody oceny jakości żywności
3.1. Zastosowanie metod instrumentalnych w ocenie jakości żywności
3.1.1. Pomiar barwy
3.1.2. Instrumentalna analiza zapachu - elektroniczny nos
3.1.3. Metody spektroskopowe w analizie żywności
3.2. Metody analizy danych i metody chemometryczne stosowane w ocenie jakości żywności
3.3. Zastosowanie wybranych metod sensorycznych w konsumenckiej ocenie żywności
3.4. Interdyscyplinarne rozwiązania w konsumenckiej ocenie żywności
3.4.1. Badania wyborów konsumenckich na podstawie kwestionariusza wyboru żywności
3.4.2. Techniki pomiaru ekspresji twarzy
3.4.3. Techniki oparte na aktywności okoruchowej
3.4.4. Nowe trendy w badaniach konsumenckich - kontrowersje wokół badań
z użyciem technik neuro

IV. Wykorzystanie pomiarów instrumentalnych do oceny jakości żywności
4.1. Pomiary barwy w ocenie jakości soków owocowych i warzywnych
4.2. Instrumentalna analiza zapachu kaw mielonych za pomocą elektronicznego nosa
4.3. Wykorzystanie spektroskopii NIR w analizie wybranych cech jakościowych kaw mielonych
4.4. Wykorzystanie pomiarów fluorescencji w ocenie jakości soków jabłkowych

V. Konsumenckie metody oceny wyborów i jakości żywności
5.1. Konsumenci soków - ocena motywów wyboru produktów spożywczych za pomocą kwestionariusza wyboru żywności (FCQ)
5.2. Metody projekcji - metoda mapowania w ocenie soków jabłkowych
5.3. Pomiar akceptacji konsumenckiej soków jabłkowych za pomocą programu Face-Reader
5.4. Zastosowanie aplikacji Attensee.com do pomiaru postrzegania informacji na opakowaniach soków jabłkowych
5.5. Zastosowanie aplikacji Attensee.com do pomiaru postrzegania informacji na opakowaniach produktów specjalnego przeznaczenia żywieniowego i funkcjonalnych

Podsumowanie

Aneks
1. Tabele
2. Rysunki
3. Instrukcje
4. Formularze

Bibliografia
Spis rysunków
Spis tabel


182 strony, B5, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. www.bankowa.pl 2000-2022