|  | 
 ŻYWIENIE W PRZEDSZKOLU UKŁADANIE JADŁOSPISÓW PORADY I PRZYKŁADY
 WOLNICKA K. TARASZEWSKA A. JACZEWSKA-SCHUETZ J. STOLIŃSKA-FIEDOROWICZ H.wydawnictwo: OFICYNA PRAWA POLSKIEGO, 2016, wydanie Icena netto: 90.10Twoja cena  85,60 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Żywienie w przedszkoluUkładanie jadłospisów porady i przykłady
 W poradniku znajdą Państwo przydatne narzędzia, które ułatwią konstruowanie
diety dla dzieci w wieku przedszkolnym. Wskazujemy, jakie produkty należy częściej uwzględniać, planując jadłospis. W
książce znajdą Państwo także omówione najczęstsze błędy w żywieniu przedszkolaków
oraz wskazówki praktyczne, jak ich unikać.Do części opisowej, która ułatwi Państwu samodzielne układanie jadłospisów, dołączamy
także 10 gotowych jadłospisów na sezon jesień-zima opracowanych przez specjalistów z
zakresu żywienia. Jadłospisy zamieszczamy także na CD dzięki czemu mogą je Państwo
edytować i dostosowywać do własnych potrzeb. 
 Rozdział 1. Wymagania dotyczące żywienia w placówkach przedszkolnych1.1. Obowiązujące przepisy prawne dotyczące żywienia zbiorowego w przedszkolach i
szkołach
 1.2. Ocena żywienia zbiorowego w placówkach przedszkolnych
 1.3. Wymagania odnośnie do żywienia zbiorowego wynikające z nowego rozporządzenia
 1.4. Praktyczne porady żywieniowe wynikające z obowiązujących przepisów
 1.5. Zalecenia dotyczące wartości odżywczej posiłków przedszkolnych
 1.6. Ocena realizacji wymagań wynikających z rozporządzenia Ministra Zdrowia
 Rozdział 2. Nad czym warto popracować, by żywienie w przedszkolu było lepsze
 2.1. Najczęstsze błędy w żywieniu przedszkolaków
 2.2. Jakie produkty warto częściej uwzględniać, planując jadłospis
 Rozdział 3. Nowa Piramida zdrowego żywienia i aktywności fizycznej
 3.1. Co nowego w zasadach zdrowego żywienia i aktywności fizycznej – 9 wskazówek
 Rozdział 4. Dobór produktów spożywczych zgodnych z zasadami racjonalnego
żywienia dzieci
 4.1. Produkty zbożowe
 4.2. Warzywa i owoce
 4.3. Mleko i produkty mleczne
 4.4. Grupa produktów mięsnych, jaj, ryb, nasion roślin strączkowych, orzechów
 4.5. Tłuszcze
 4.6. Woda
 Rozdział 5. Alergeny w żywieniu zbiorowym
 5.1. O których alergenach należy podawać informację
 5.2. Co ze znakowaniem wartością odżywczą
 5.3. Zalecenia dietetyczne w wybranych alergiach pokarmowych
 Rozdział 6. Współpraca przedszkola z rodzicem – element sukcesu
 Rozdział 7. Piśmiennictwo
 
 50 stron, Format: 21.0x30.0cm, oprawa miękka
Księgarnia nie działa. Nie odpowiadamy na pytania i nie realizujemy zamówien. Do odwolania !.   |