|
FOTOGRAFIA ŻYWNOŚCI OD KUCHNI
CAMPBELL T. wydawnictwo: GALAKTYKA, 2014, wydanie Icena netto: 49.90 Twoja cena 47,41 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Fotografia żywności od kuchni
Zawodowy fotograf żywności Teri Campbell, nazywany mistrzem oświetlenia, w tej pięknie
ilustrowanej książce prezentuje szczegółowe porady, dzięki którym twoje zdjęcia
nabiorą zupełnie nowego wyrazu. Szczegółowe schematy ustawienia dynamicznych
kompozycji, omówienie pracy ze sprzętem, w tym m.in. z lampami błyskowymi, dyfuzorami
oraz ekranami odbijającymi światło – to wszystko pomoże ci stworzyć doskonałe
obrazy.
Teri Campbell dzieli się swoim doświadczeniem zdobytym podczas realizacji
profesjonalnych sesji, wśród których można wymienić fotografowanie pizzy z ciągnącym
się serem, stworzenie doskonałego ujęcia przedstawiającego nalewanie mrożonej herbaty
oraz sesję zdjęciową nasion fasoli pieczonych na prawdziwym ogniu w jego pracowni.
Campbell omawia także stosowane przez siebie techniki edycji obrazu w Adobe Camera Raw i
Adobe Photoshop w celu uzyskania zdjęć, którym nie sposób się oprzeć.
W czasach rosnącej popularności stron internetowych i
blogów poświęconych gotowaniu umiejętność wykonania dobrej fotografii żywności
nabiera coraz większego znaczenia. Apetyczne uchwycenie na zdjęciu potraw i napojów
jest tylko pozornie proste, dlatego warto poznać tajniki tego rzemiosła. Teri Campbell
pokazuje na konkretnych przykładach, jak uzyskać zamierzone efekty. Dzięki jego poradom
dopracujesz swój warsztat, a schematy aranżacji oświetlenia oraz szczegółowe opisy
przebiegu sesji pomogą ci rozwinąć skrzydła w dziedzinie fotografii kulinarnej.
Marcin Grabowiecki
Fotopolis.pl
208 stron, Format: 16.5x24.0cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|