Kuchnia Raw Food
Smaczne dania bez gotowania
Surowe pożywienie, czyli Raw Food, zyskuje coraz większą popularność na całym
świecie. Coraz więcej autorytetów z dziedziny zdrowia zachęca do sięgania po surowe
produkty. Dotychczas problem stanowiło jednak skomponowanie z nich smacznych dań, ale z
tym już koniec. Wszystko za sprawą tej książki.
Jej autorka jest założycielką prestiżowej restauracji z surowym pożywieniem w
znanym londyńskim hotelu. W swojej debiutanckiej książce, której prawa zostały
jeszcze przed premierą sprzedane do wielu krajów, dzieli się swoim kulinarnym
doświadczeniem.
Dzięki zastosowaniu przepisów zawartych w tej publikacji zapewnisz sobie dużo
więcej energii niż dotychczas oraz lepsze trawienie, a Twój jadłospis będzie
zastępował leki. Nauczysz się przyswajać probiotyki ze sfermentowanych pokarmów i
poznasz zasady smakosza surowej diety.
Zrozumiesz znaczenie tłuszczów, żelaza, wapnia i innych związków kluczowych dla
zdrowia człowieka oraz dowiesz się, które dania dostarczą Ci najwięcej poszczególnych
mikroelementów. Świadomie zaopatrzysz swoją spiżarnię i będziesz jeść zgodnie z
porami roku.
Autorka obala również wiele mitów dotyczących białka.
Bogato ilustrowana publikacja zawiera przepisy na niesamowicie smaczne i łatwe w
przygotowaniu dania.
Znajdziesz tu wskazówki, jak przyrządzić prozdrowotne śniadania, przystawki, zupy,
dania główne, sałatki, desery, napoje, dania na imprezy oraz dla dzieci. A wszystkie
one zostały opracowane w zgodzie z zasadami kuchni typu Raw Food.
Surowo, czyli smacznie i zdrowo.
7 Wstęp
13 Czym jest niegotowanie?
15 Siedem powodów, by pokochać surowe jedzenie
17 Rzeczy, które chciałabym wiedzieć wcześniej
19 Uzyskiwanie substancji odżywczych
27 Sprzęt
31 Zaopatrywanie spiżarni (Czas na zakupy!)
36 Napoje
64 Śniadania
82 Zupy i sałatki
112 Dania główne
146 Sosy i dodatki
162 Desery
192 Menu dla dzieci
220 Jedzenie na przyjęcia
244 W drodze
262 Słowniczek superżywności
266 Planowanie posiłków
268 Sklepy/zasoby
270 Podziękowania
296 stron, Format: 16.3x23.9, oprawa miękka