wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki
English version
Książki:

polskie
podział tematyczny
 
anglojęzyczne
podział tematyczny
 
Newsletter:

Zamów informacje o nowościach z wybranego tematu
 
Informacje:

o księgarni

koszty wysyłki

kontakt

Cookies na stronie

 
Szukasz podpowiedzi?
Nie znasz tytułu?
Pomożemy Ci, napisz!


Podaj adres e-mail:


możesz też zadzwonić
+48 512 994 090

ŻYWNOŚĆ PROBIOTYCZNA NEUTRALIZACJA CHEMII I KONSERWANTÓW W POŻYWIENIU ORAZ SPOSÓB NA POWSZECHNE CHOROBY


SCHWENK D.

wydawnictwo: VITAL, 2015, wydanie I

cena netto: 39.29 Twoja cena  37,33 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Żywność probiotyczna

Neutralizacja chemii i konserwantów w pożywieniu oraz sposób na powszechne choroby


Badania naukowe wykazały, że współczesne społeczeństwo jest coraz bardziej podatne na choroby, a odporność większości ludzi jest na alarmująco niskim poziomie. Nic dziwnego, skoro codziennie dostarczamy swoim organizmom masę zbędnych, a nawet szkodliwych związków chemicznych, znajdujących się w większości spożywanych przez nas posiłków. Na szczęście istnieje na to sposób. Jest nim żywność probiotyczna.

Autorka ujawnia związek pomiędzy pozbawioną równowagi florą jelitową i szeregiem dolegliwości, jak nadciśnienie, alergie, depresja, autyzm, zespół jelita drażliwego i wiele innych. Pomaga wziąć zdrowie we własne ręce, ucząc jak przyrządzać i wprowadzać do diety trzy potężne probiotyczne produkty – kefir, kombuchę i kiszone warzywa. Stosując opracowany przez nią program żywieniowy możesz zalać swój organizm miliardami pożytecznych bakterii, które przywrócą w Twoim ciele równowagę i pozwolą mu uzdrowić się w naturalny sposób.

Ta książka rozwieje wszelkie obawy przed samodzielnym przygotowaniem probiotycznej żywności, pozwalając Ci wyleczyć układ pokarmowy oraz doświadczyć energii, zdrowia i witalności, które staną przed tobą otworem, kiedy twoje ciało zacznie działać tak, jak powinno. Znajdziesz tu ponad 100 przepisów na proste i smaczne potrawy zawierające probiotyczną żywność, od koktajli po desery. Poznasz również przydatne informacje dotyczące korzystnych właściwości prebiotyków takich jak jabłka, brokuły, cebula, dynia piżmowa, kiełki brukselki i miód.

Naturalna żywność gwarancją zdrowia!


Twój przewodnik po probiotycznej żywności. 9
Wprowadzenie 11

CZĘŚĆ I: ZDROWY FERMENT

Rozdział 1
Sto bilionów przyjaciół, których nie wiedziałeś, że masz. 15
Rozdział 2
Trylogia 25
Rozdział 3
Prebiotyki: kolejny sojusznik przy trawieniu. 35
Rozdział 4
Probiotyczna żywność a twoje zdrowie. 41
Rozdział 5
Wprowadź trylogię do swojego życia. 81

CZĘŚĆ II: PRZEPISY

Rozdział 6
Podstawy. 91
Rozdział 7
Śniadaniowe smakołyki i koktajle 123
Rozdział 8
Sosy i przystawki 139
Rozdział 9
Dania główne. 159
Rozdział 10
Dodatki i sałatki 179
Rozdział 11
Desery 229
Rozdział 12
Napoje. 247
Rozdział 13
Przyprawy, sosy sałatkowe, dodatki smakowe i pikle 261

Posłowie: Pokochaj swoje sto bilionów przyjaciół. 279
Załącznik: Twój program: Trylogia w 21 dni. 281
Tabela przeliczeniowa 301
Źródła. 303
Podziękowania. 315
O Autorce. 320


324 strony, Format: 14.5x20.5cm, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. www.bankowa.pl 2000-2022