|
KUCHNIA ŻYDOWSKA BALBINY PRZEPIÓRKO
BIKONT P. wydawnictwo: REBIS, 2011, wydanie Icena netto: 59.90 Twoja cena 56,91 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko
Piotr Bikont, reżyser, dziennikarz i krytyk kulinarny, kreśli w tej niezwykłej,
bogato ilustrowanej książce wizję kuchni żydowskiej, dostosowanej do wymogów i
gustów współczesnego odbiorcy.
Oprócz przepisów na cenione przez smakoszy na całym świecie potrawy, czytelnik
znajdzie tutaj także wiele cennych informacji na temat kultury i historii Żydów.
Atutem książki jest jej wyjątkowa szata graficzna, dzięki której będzie ona
wspaniałym prezentem zarówno dla wszystkich miłośników wybornej kuchni, jak i
kolekcjonerów pięknych książek.
Piotr Bikont wraz z Robertem Makłowiczem pisał dla takich czasopism, jak „Wprost”
i „Newsweek”. Jest także współautorem znanych i popularnych książek, m.in. Dialogów
języka z podniebieniem, Listów pieczętowanych sosem i Stołu z niepowyłamywanymi
nogami.. Przewodniczący Kapituły Dobrego Smaku.
288 stron, Format: 19.0x22.5cm, oprawa twarda z obwolutą
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|