|
KRESOWY TYGIEL KULINARNY KUCHNIA BIAŁORUSKA
FIEDORUK A. wydawnictwo: ZYSK I S-KA, 2010, wydanie Icena netto: 33.65 Twoja cena 31,97 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Kresowy tygiel kulinarny
Swój codzienny jadłospis możemy wzbogacić potrawami kuchni innych narodów, zwłaszcza
jeśli jest to kuchnia sąsiadów, mocno osadzona w historii Polski, kuchnia zagubiona w
dawnych kresowych dworkach szlacheckich, mieszczańskich jadalniach i okopcona sadzą
włościańskich pieców.
Taki jest kresowy tygiel kulinarny. Może nie tak wyraźny jak kuchnie narodowe, ale
realny, wystarczy tylko uważnie się przyjrzeć kulturze poszczególnych narodów, które
ją budowały. Jest ona istotą kuchni pogranicza, zróżnicowana, ale i jednorodna,
jednoznacznie łatwa do zidentyfikowania.
Zapraszamy więc wszystkich, którym nieobce są rozkosze poszukiwania smaków, na
kulinarną wyprawę na Kresy.
264 strony, Format: 16.0x24.0cm, oprawa twarda
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|