|
OKOWITA PRZEPALANKA NALEWKI I MIODY PITNE
FIEDORUK A. wydawnictwo: ZYSK I S-KA, 2016, wydanie Icena netto: 29.90 Twoja cena 28,41 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne
Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne to kompendium wiedzy o alkoholach, z
uwzględnieniem zarówno historii ich wytwarzania oraz spożycia, jak i bogactwa
zachowanych przepisów.
Dowiemy się zatem, jak powstawały likier, armaniak, koniak, calvados, whisky, gin,
rum, które z nich preferowali nasi przodkowie i z jakich składników najczęściej je
przyrządzano. Krok po kroku poznamy procesy ich wytwarzania wraz z opisem służących do
tego profesjonalnych i domowych urządzeń, a także najbardziej udane przepisy na trunki,
które uwiodą podniebienie i wprawią w dobry nastrój.
Książkę wzbogacają praktyczne porady Hieronima Błażejaka – mistrza w sztuce
sporządzania nalewek, laureata wielu prestiżowych nagród w tej dziedzinie, a także
informacje, jak poprawnie degustować nalewki.
400 stron, Format: 15.1x20.9, oprawa kartonowa
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|