|
POLSKIE MIĘSO JAK ZOSTAŁEM WEGANINEM I PRZESTAŁEM SIĘ BAĆ
KAPELA J. wydawnictwo: WYD KRYTYKI POLIT, 2018, wydanie Icena netto: 34.89 Twoja cena 33,15 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Polskie mięso
Jak zostałem weganinem i przestałem się bać
Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na
zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i
jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie
znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z
lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja
zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców.
Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się,
jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować
harvestery.
„Polskie mięso” to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu
mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia – tego, jak jedzono, co
się je i co będziemy jeść już za kilka lat.
336 stron, Format: 13.2x21.0cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|