|
FRANCUSKI SZEF KUCHNI
CHILD J. wydawnictwo: WL, 2013, wydanie cena netto: 39.89 Twoja cena 37,90 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Francuski szef kuchni
Książkowa wersja kultowego, pierwszego w historii telewizji, kulinarnego reality
show! Pilotażowy odcinek „Francuskiego Szefa Kuchni” wyemitowano „w Bostonie 11
lutego 1963 roku, jeszcze w czarno-białej telewizji” – jak wspomina we wstępie sama
Julia Child. Przez kolejne lata podbił on serca telewidzów tak dalece, że doczekał
się wznowień i kontynuacji, a jego nieokrzesana, prostolinijna, wielka wzrostem oraz
kulinarnym kunsztem pomysłodawczyni i prowadząca – Julia Child – do dziś pozostaje
ikoną sztuki kucharskiej, nie tylko dla Amerykanów.
Potrawy kuchni francuskiej należy przygotowywać starannie, przestrzegając
odpowiedniej techniki. Niniejsza książka ma na celu przybliżenie czytelnikowi podstaw
gotowania, począwszy od właściwego sposobu smażenia jajka i przyrządzania sosu do
sałatki, skończywszy na gotowaniu łososia w całości i wykonaniu bożonarodzeniowej
buche, przystrojonej bezowymi grzybkami (…). Mam nadzieję, że będzie to przydatny
wstęp do kuchni francuskiej i dzięki niemu czytelnicy przyrządzą wiele
satysfakcjonujących dań.
Bon appétit!
Julia Child
520 stron, Format: 14.5x20.5cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|