|

MIKROBIOLOGICZNE ZANIECZYSZCZENIA ŻYWNOŚCI wydawnictwo: PWN, 2017, wydanie Icena netto: 52.10 Twoja cena 49,50 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności
Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym
środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to
jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej.
Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z
perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności,
zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych
wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych.
Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w
rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników
wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony
Escherichia coli.
Książka jest adresowana do chemików, mikrobiologów, technologów żywności,
przedstawicieli zawodów medycznych oraz weterynarzy.
110 stron, Format: 16.5x23.5, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|