|
PODSTAWY GASTRONOMII I TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI PODRĘCZNIK DO NAUKI ZAWODU TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH KUCHARZ CZĘŚĆ 2
KMIOŁEK-GIZARA A. wydawnictwo: WSIP, 2017, wydanie Icena netto: 71.00 Twoja cena 67,45 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Podstawy gastronomii i technologii żywności
Podręcznik do nauki zawodu Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz
Część 2
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w
zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach:
piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa
mleczarskiego, przetwórca ryb.
Znana i ceniona autorka w przystępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w
przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie
receptur. Opisuje pożyteczne i szkodliwe działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym,
bardzo dokładnie omawia też temat bezpieczeństwa żywności.
Uczeń znajdzie tu również opisy maszyn i urządzeń stosowanych w gastronomii oraz
kwestie związane z rysunkami technicznymi i schematami.
Wiele przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten
trudny, a zarazem ważny materiał.
192 strony, Format: 17.0x24.0cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|