|
ZNACZENIE BADAŃ NAD TRWAŁOŚCIĄ ŻYWNOŚCI W ASPEKCIE ZAPEWNIENIA JEJ JAKOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA KONSUMENTA
SAMOTYJA U. wydawnictwo: UE POZNAŃ, 2016, wydanie Icena netto: 29.90 Twoja cena 28,41 zł + 5% vat - dodaj do koszyka
ZNACZENIE BADAŃ NAD TRWAŁOŚCIĄ ŻYWNOŚCI W ASPEKCIE ZAPEWNIENIA JEJ JAKOŚCI I
BEZPIECZEŃSTWA KONSUMENTA
Postrzeganie trwałości w odniesieniu do informacji zawartych na etykiecie wpływa na
poziom bezpieczeństwa konsumenta, jego satysfakcję związaną z jakością produktu, a
także na ilość marnowanej żywności. W tym aspekcie znaczenie badań nad trwałością
żywności stało się myślą przewodnią monografii. Autorka dokonała krytycznej
analizy stosowanego współcześnie podejścia do trwałości, metodologii badań, a także
obowiązujących regulacji prawnych. Nowatorskim elementem monografii jest opracowanie
modelu szacowania trwałości żywności stabilnej mikrobiologicznie w oparciu o kryterium
akceptacji konsumenckiej. Monografia zawiera także walory aplikacyjne, mogące mieć
znaczenie dla przedsiębiorstw przemysłu spożywczego, organizacji konsumenckich oraz
podczas prowadzenia prac legislacyjnych dotyczących znakowania żywności.
148 stron, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|