Rozpoznasz alergeny i unikniesz dolegliwości
Dolegliwości towarzyszące alergii pokarmowej są zróżnicowane i często
wprowadzają dezorientację. Książka jest przewodnikiem po różnych metodach
diagnostycznych i podaje praktyczne wskazówki, jak unikać alergenów.
Dowiedz się, jakie produkty zawierają szkodliwe substancje
Zwracanie uwagi na poszczególne składniki pożywienia nie jest trudnym zadaniem.
Skorzystaj z charakterystyki najczęstszych alergenów pokarmowych, aby nauczyć się
gatunków owoców, warzyw i zbóż, które dobrze tolerujesz. W ten sposób zdemaskujesz
również ukrytych winowajców dolegliwości. A zamieszczone tabele żywnościowe pomogą
w szybkich zakupach.
Komfortowe życie mimo alergii
Czy mogę sięgnąć po ciasto orzechowe, jeżeli mam alergię na orzechy? Czy alergik
uczulony na jabtka musi zrezygnować z musu jabłkowego? Zapoznasz się z informacjami,
które szczepionki i leki wywołują alergie. Zdobędziesz wiedzę na temat profilaktyki
chorób alergicznych u niemowląt i dzieci.
Dr mecl. CIaudia Thiel (ur. 1942) jest lekarzem chorób wewnętrznych, specjalistą
pulmunologiem i alergologiem. Przez 16 lat kierowała wydziałem alergologu w Niemieckiej
Klinice Diagnostycznej w Wiesbaden. Autorka jest wybitnym ekspertem w zakresie alergii
pokarmowych. Jej dorobek zostat wielokrotnie wyróżniony. W niniejszym poradniku CIaudia
Thiel udostępnia pacjentom swoją obszerną wiedzę praktyczną.
152 strony, miękka oprawa